Jesper Hansen viste endnu engang klassen mod Brøndby.
Jesper Hansen viste endnu engang klassen mod Brøndby.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby tabte, men Jesper Hansen var flyvende i målet

Trods afbud fra Mathias Tauber, Thomas Sørensen og Jeppe Kjær udfordrede Lyngby formstærke Brøndby til sidste fløjt - ikke mindst på grund af storspil af Lyngby-keeperen

Af Mikael Østergaard

Lyngbys centerforsvar var punkteret allerede inden første spark mellem Lyngby og Brøndby på Lyngby Stadion. Både Mathias Tauber og Thomas Sørensen måtte sidde udenfor med skader, og så blev der plads til Hallgrímur Jónasson. Også fjerdevalget, Thomas Guldborg Christensen, er skadet, og derfor rykkede reserven på pladsen som venstre back, Casper Højer Nielsen, fra udskiftningsbænken ind i midterforsvaret.

Den uvante konstellation klarede opgaven udmærket, men kunne ikke forhindre Brøndby i at komme til mange chancer, og Jesper Hansen måtte diske op med tre redninger i de første 20 minutter for at holde gæsterne fra måltavlen.

Også Lyngby havde muligheden, da Jens Odgaard, der havde fået chancen på bekostning af en skadet Jeppe Kjær, trak på tværs og klogt spillede indenom til en fri Mikkel Rygaard. Lyngbys strateg tog et træk, men afslutningen gik forbi fjerneste målstolpe.

Så var Superligaens topscorer, Teemu Pukki, mere træfsikker. Jeppe Brandrup hang for langt tilbage, så finnen blev onside og afsluttede mellem benene på Jesper Hansen til 1-0. Det burde være blevet 2-0 i det 39. minut, da Teemu Pukki blev spillet helt blank, men han valgte at støde dybt i klædet, og bolden gik i en blød bue over Jesper Hansen og via overliggeren til målspark.

Lyngby havde generelt store problemer med Brøndbys omstillinger, der ofte havde hurtige Piri som igangsætter. Det kom endnu engang til udtryk midt i anden halvleg, da Casper Højer Nielsen mistede bolden i et skudforsøg. Så gik det lynhurtigt den anden vej, og Johan Larsson afsluttede med at spille Teemu Pukki fri, og igen sendte den finske topscorer bolden mellem benene på en sagesløs Jesper Hansen.

Bror Blume blev afløst af Kristoffer Larsen, der gjorde comeback efter lang tids skadesperiode. Det ændrede ikke tingenes gang, og Brøndby var klart bedst.

“Vi har ikke været dygtige nok. Det har Brøndby”, som Lyngbys assistenttræner Thomas Nørgaard undervejs udtalte til Kanal 9.

Lyngby kæmpede dog videre mod overmagten, og belønningen kom lidt tilfældigt 10 minutter før tid. På Kristoffer Larsens flotte forarbejde kiksede Mikkel Rygaard afslutningen, men bolden endte hos David Boysen, der satte indersiden på, og via ryggen på Jesper Christjansen endte bolden i nettet til 1-2. Nærmere kom Lyngby dog ikke.

Mod slutningen måtte Hallgrímur Jónasson udgå med en forstrækning i låret, og da samtidig Jeppe Brandrup er i karantæne i næste kamp, er forsvaret virkelig sat under pres. Forhåbentlig bliver nogle af de skadede spillere meldt klar til hjemmekampen på søndag mod FC Midtjylland.

Publiceret: 09. April 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt