83 procent af kommunens 1. klasseselever er hurtige og sikre læsere ved udgangen af 1. klasse mod et landsgennemsnit på 41 procent. Arkivfoto
83 procent af kommunens 1. klasseselever er hurtige og sikre læsere ved udgangen af 1. klasse mod et landsgennemsnit på 41 procent. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby-Taarbæks 1. klassesbørn læser fremragende: "Vi er Danmarks bedste læsekommune"

Kommunens egen læsekonsulent kalder Lyngby-Taarbæk Kommune for Danmarks bedste læsekommune, når det kommer til 1. klasseselever

83% hurtige og sikre læsere ved udgangen af 1. klasse mod et landsgennemsnit på 41%. Blot 1,5% usikre læsere mod et landsgennemsnit på 11%. Det er nogle af de tal, som en analyse på tværs af kommunens skoler viser fra den seneste læsetest i 1. klasserne.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget Dorthe la Cour siger: “Jeg er drønstolt. Jeg ved, at vi har et godt skolevæsen, men det er bare så flotte resultater”.

Særligt to skoler er glade for årets resultater, Lindegårdsskolen og Kongevejens Skole. Begge skoler har igen i år opnået flotte resultater og er endt med kommunens højeste gennemsnit i læsetesten for 1. klasserne.

Skoleleder Peter Bjerregaard fra Lindegårdsskolen har svært ved at få armene ned.

“Jeg er så stolt over de resultater, vores dygtige personale og elever har præsteret. Vi har ligget godt i flere år, men det er skønt at se, at vi kan holde det høje niveau. Nu vil vi knokle på for at skabe de samme resultater i 3., 5. og 7. klasserne”.

Ikke overrasket

Lyngby-Taarbæk Kommunes læsekonsulent Carsten Halleby er imponeret, men ikke overrasket over det flotte resultat, for det er det samme mønster i de sidste tre kommunale målinger.

“Vi har ligget i front i mange år. Jeg tøver heller ikke med at kalde os for Danmarks bedste læsekommune. Det er resultatet af en mangeårig intensiv indsats på skolerne. Skolerne har arbejdet målrettet med deres metodeudvikling, og vi samler de gode eksempler sammen og deler dem skolerne imellem.”

Hvis man som forældre vil styrke sit barns læsning, har Carsten Halleby følgende gode råd:

“Læs for dit barn og med dit barn. Kan barnet selv læse, så lad det læse højt for dig. Der skal læses massevis af frilæsning, så læsningen bliver automatiseret, og børnene kan koncentrere hele deres opmærksomhed om at forstå og huske det, de læser”.

“Godt begyndt er halvt fuldendt, siger man. Når så godt som alle elever knækker læsekoden - allerede midt i 1. klasse - betyder det samtidig, at børnene har alle muligheder for at få en god, spændende og udbytterig skolegang, og på sigt har de et solidt fundament for at gennemføre en ungdomsuddannelse og vælge job fra alle hylder,” afslutter Carsten Halleby.

mikp

Publiceret: 13. November 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt