Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby-Taarbæk undgår en ny, stor sparerunde

Fjernelsen af omprioriteringsbidraget er med til at give kommunen ekstra 130 mio. kroner fra 2017 til 2020. Penge, som kommunen ellers ville have manglet

Forvaltning og politikere er for tiden i gang med at ruste sig til den kommende budgetlægning. En proces, som blev igangsat ved et budgetseminar i maj, hvor de økonomiske udsigter ikke var det bedste.

Nu er udsigten blevet væsentligt bedre. Man skal dog ikke forvente den store gavebod fra politikerne her, lidt over et år før kommunalvalget.

Kommuneaftalen, øgede indtægter fra selskabsskatter og ikke mindst fjernelsen af det forkætrede omprioriteringsbidrag, hvor kommunerne skulle spare én procent, har gjort, at Lyngby-Taarbæk Kommune fra 2017 og frem til 2020 får 130 mio. kroner ekstra at gøre godt med.

“Det er en væsentlig forbedring af vores økonomi. De ekstra penge gør os dog ikke i stand til ret meget mere end at holde det serviceniveau, vi har i dag,” fastslår viceborgmester og fungerende borgmester, Simon Pihl Sørensen (S), over for Det Grønne Område:

“Glædeligt er det dog, at forbedringen vil betyde, at der i det kommende budget ikke skal ske massive besparelser. For vi ville have manglet de 130 mio. kroner - oveni det, som vi i forvejen har sparet de seneste år”.

Stadig udfordringer

Pengene er bleve flere, men de økonomiske udfordringer er ikke blevet færre, understreger Simon Pihl Sørensen.

“Vi har stadig udfordringer med servicerammen i 2017. Det betyder, at vi ikke må bruge flere penge, end vi får ind, for så bliver der sanktioneret. Udfordringen er, at vi har nogle rigtig store anlægsudgifter . Blandt andet forberedelsen af letbanen og ombygningen af rådhuset,” siger han:

“Vi skal fortsat have fokus på det specialiserede område for børn og voksne, og vi skal arbejde med færre indgange til kommunen for de enkelte familier. Vi skal også have fokus på plejehjemsgarantien, for den kan vi ikke overholde lige nu,” siger viceborgmesteren og slutter:

“På den tidligere statsskole er vi ved at bygge nogle omsorgsboliger, som opføres, så de nemt kan omdannes til egentlige plejeboliger. Det bliver noget af det, vi skal arbejde med”.

Budgettet for 2017 førstebehandles i kommunalbestyrelsen den 19. september og andenbehandles og vedtages endeligt 13. oktober.

Publiceret: 19. Juli 2016 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt