Tre af de fem dommere i kagekonkurrencen. Fra venstre Mette Blomsterberg, Sofia Osmani og Camilla Winther, der alle glæder sig til at se borgernes bud på en kage, der forhåbentlig kan blive en helt ny kulinarisk tradition i Lyngby.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby-Taarbæk skal have sin egen kage

Hvad synes du Lyngby-Taarbæk smager af? Er det æblertræer fra Virum eller bistader i Brede? Og hvordan ser en Lyngbykage ud? Er den hvid som Sorgenfri Slot eller fuld af farver som Bakken?

Byens borgmester og Mette Blomsterberg havde helt uafhængigt af hinanden gået og puslet med ideen om, at byen skulle have sin egen kage. Så da Sofia Osmani tog kontakt til Mette Blomsterberg og præsenterede idéen om et kagesamarbejde, så var hun straks med på idéen.

”Vi har i byen et særligt vielsesdigt, og vi har også mange andre særlige ting, som knytter sig til området. Men vi mangler en kage, der kan serveres ved særlige lejligheder, som fx da vi holdt åbent hus på rådhuset grundlovsdag eller da boldklubben var på besøg efter oprykning til Superligaen. Det kan faktisk undre, at en dygtig konditor ikke har skabt en kage til byen gennem tiderne. Men det er jo aldrig for sent og derfor er jeg glad for, at Mette Blomsterberg vil give byen en særlig kage. En Lyngbykage for hele kommunen, skal selvfølgelig hente inspiration hos borgerne, så deres ideer og fortællinger om byen bliver en del af en helt unik Lyngbykage. Og så skal den have en opskrift alle har adgang til, så den også kan bages hjemme” siger borgmester Sofia Osmani.

Lokal inspiration

Lyngby-Taarbæk bugner af både kultur, natur og historie, så der er masser af steder at hente inspiration mener Mette Blomsterberg.

”I mine øjne er det helt oplagt. Byen er jo et skattekammer af historier og inspiration, så der er garanteret masser af gode ideer til hvad en lækker Lyngbykage skal indeholde. Faktisk opstod ideen om en Lyngbykage pudsigt nok hos både borgmesteren og mig uden vi havde talt sammen. Vi har så delt tanker og synes selvfølgelig, at borgerne skal inviteres med, så deres ideer og fortællinger kommer til at sætte præg på Lyngbykagen. Og mon ikke, der også er knyttet nogle helt særlige ingredienser og fortællinger til nogle af de mange kager, som der stilles på bordene i hjemmene. Det er en inspiration som vi er meget interesserede i, så derfor laver vi en inspirationskonkurrence, hvor kageinteresserede kan komme med ideer til hvad Lyngbykagen kan smage af. Vi vil så udvælge og præmiere de bedste ideforslag og lade dem indgå som inspiration til en fantastisk Lyngbykage. Jeg glæder mig meget til udvikle en unik kage for byen sammen med borgerne og kommunen” siger Mette Blomsterberg.

Chefkonditor Camilla Winther viste bud på små mundfulde med masser af smagsoplevelser.
Chefkonditor Camilla Winther viste bud på små mundfulde med masser af smagsoplevelser.

Modsætninger skal mødes

Konkurrencen blev skudt i gang tirsdag i Blomsterbergs Cafe på Toftebæksvej, hvor chefkonditor Camilla Winther havde sørger for inspirerende smagsprøver.

Selv synes hun, at en kage skal indeholde mange forskelllige elementer, der står i modspil til hinanden, der må ud over det søde gerne være noget syrligt og overfor det bløde må der gerne være noget er knaser. Udseendet kan man også hente inspiration til mange steder.

"Naturen er oplagt, der findes så mange forskellige mønstre. Her om vinterne bliver jeg især inspireret af iskrystaller, og de smukke formationer de danner," siger Camilla Winther, der selv sidder med i dommerpanelet sammen med Mette Blomsterberg, borgmester Sofia Osmani, viceborgmester Simon Pihl Sørensen og 2. Viceborgmester Hanne Agersnap.

Sådan deltager du

Har du en god idé til hvad kagen skal smage af, så skriv den ned og kom forbi Blomsterbergs Café med dit forslag og en lille historie, som fortæller hvorfor. Som tak får du en lille trøffelkugle med hjem.

En konkurrenceblanket kan printes på www.ltk.dk/lyngbykagen. Forslaget skal indeholde ide til kagen, og en begrundelse eller historie samt dine kontaktoplysninger.

De tre bedste forslag præmieres alle med en Lyngbyvase og selvfølgelig en Lyngbykage til 12 personer.

Konkurrencen løber frem til søndag den 29. januar 2017.

Den 24. februar afsløres Lyngbykagen og de tre vinderforslag.

Opskriften deles med borgerne, så man selv kan bage den hjemme. Kagen vil også kunne købes hos Blomsterbergs cafe eller nydes på rådhuset ved særlige lejligheder.

Publiceret: 12. Januar 2017 10:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere