Der er fuld gang rospinning i den lokale roklub.
Der er fuld gang rospinning i den lokale roklub.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby Roklub byder på rospinning

Af Michael Bast
Det er sjovt. Det er nyt. Det er effektiv træning af hele kroppen – det er rospinning. En helt ny træningsform, hvor en instruktør guider deltagerne igennem et træningsprogram i takt til underholdende musik.

Rospinnning ligner på mange måder den type spinningstræning, som de fleste fitnesscentre udbyder. Men i Lyngby Roklub er cyklen udskiftet med en romaskine, og dermed er det ikke kun benene der trænes, men også ryg, mave og arme.

Det kræver ikke nogen forudgående erfaring for at kunne starte på rospinning. På alle hold vil der være en instruktør, der holder rytmen for hele holdet, samt instruere i den rette teknik så der undgås skader, fortæller instruktør Mikkel Damgaard Olsen. Alle rospinningshold afsluttes med udstrækning.

Efter at deltagerne først har fået styr på teknikken, og man får kanaliseret mest muligt kraft ind i hvert enkelt rotag, så er rospinning en særdeles effektiv måde at lave fedtforbrænding.

"Når musikken først kører, og alle ror i takt, så glemmer de fleste tiden, og vi er selv blevet overraskede over, hvor hurtigt 60 minutter pludselig går," fortæller motionschef Keld Kyllesbech, som både instruerer i rospinning og om sommeren lærer nye medlemmer at ro på vandet.

"Rospinning er for alle. Da der fokuseres på at følge takten i musikken, er der fri mulighed for selv at vælge hvor intensivt der roes. Men vi kan love at det giver sved på panden. Både Lyngby Roklubs nuværende medlemmer, men naturligvis også nye medlemmer har glæde af den nye måde at træne i romaskiner. Samtidig er rospinning også en god måde at lære den grundlæggende roteknik for nye, hvis man ønsker at komme på vandet til foråret," siger Keld Kyllesbech.

Publiceret: 26. November 2013 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt