Tre af Lyngbys profiler i sejren over FC Midtjylland: Jesper Christjansen, Jeppe Kjær og Bror Blume..
Tre af Lyngbys profiler i sejren over FC Midtjylland: Jesper Christjansen, Jeppe Kjær og Bror Blume..
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby-jubel: DM-bronze og billet til Europa

Af Mikael Østergaard

Lyngby kunne nøjes med uafgjort, og FCM trykkede derfor voldsomt på fra kampens start. Store, stærke Paul Onuachu testede Jesper Hansen, der reddede til hjørnespark, og kort efter blev Lyngbys ankermand passeret, men Poul Onuachus hovedstød sneg sig forbi bolden.

Lyngby var presset i bund og satsede på kontraangreb. Det var tæt på at give resultat, da arbejdsomme Jesper Christjansen erobrede en bold, tog et par hurtige træk direkte mod målet, inden han spillede Bror Blume fri i venstre side. Desværre gik afslutningen lige forbi.

Så var FC Midtjylland advaret, men åbenbart ikke nok. For minuttet efter spillede Bror Blume ping-pong med Mikkel Rygaard, der endte med at spille fladt til Bror Blume omkring straffesparkpletten. Bror Blume fingerede et spark, men trak bolden over til venstrebenet og afsluttede med at sende bolden i mål helt ude ved stolpen.

Makkerparret Mikkel og Bror gentog kunststykket kort efter, men Bror Blumes afslutning ramte en modstander og gik til hjørne.

Målet havde givet Lyngby fornyet selvtillid, og Kim Ojo burde havde øget til 2-0 efter et forsvarskiks, men alene med Johan Dahlin i FCM-målet kom Kim Ojo i tvivl, og chancen løb ud i sandet.

Heldigvis var der mere beslutsomhed hos Mikkel Rygaard, der erobrede en bold, trak ind i feltet, tog en hurtig dribling og i samme bevægelse sparkede bolden i mål til 2-0 efter et fremragende sidste kvarter af 1. halvleg.

Hjemmeholdet var tvunget til at satte hele butikken og startede efter pausen med at presse Lyngby helt tilbage i eget felt. Jesper Hansen reddede en afslutning fra Jonas Borring, og Paul Onuachu var direkte uheldig, da han sendte et forsøg på stolpen.

Det var hjemmeholdets sidste store mulighed, og i stedet kunne Mikkel Rygaard have gjort det til 3-0, da han blev spillet fri af Jesper Christjansen. Lyngby-dirigenten burde måske have afsluttet første gang med favoritbenet, men ventede, så hans skud med højrepoten endte i ansigtet på Johan Dahlin.

Jesper Christjansen havde endnu en frispilning i ærmet, denne gang til indskiftede Jeppe Kjær, der vippede bolden over en fremstormende Johan Dahlin til 3-0. Desværre tabte den lille angriber hovedet mod slutningen, hvor han blev udvist for en tåbelig hævnaktion.

Publiceret: 28. Maj 2017 19:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt