Tanken er at bygge rækkehuse i et og to plan, der indrettes som huse og lejligheder med grønne udearealer. Det endelige byggeri kan afvige fra denne visualisering. Illustration: Arkitema Architects
Tanken er at bygge rækkehuse i et og to plan, der indrettes som huse og lejligheder med grønne udearealer. Det endelige byggeri kan afvige fra denne visualisering. Illustration: Arkitema Architects
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngby får en helt ny bydel

Kommunen har solgt et stykke jord ved Trongården til ELF Development. Planen er at bygge 244 nye boliger

Af Pernille Borenhoff
Lyngby-Taarbæk kommune får i løbet af de kommende år en ny bydel med 244 boliger. De mange nye boliger skyder op ved Trongården - syd for det kommende Novozymes forskningscenter. Og på en del af Dyrehavegårds jorde.

At det bliver muligt, skyldes, at Lyngby-Taarbæk Kommune har solgt en 55.200 kvadratmeter stor grund til ELF Development, der i samarbejde med Arkitema Architects vil skabe en blandet bebyggelse med 1-, 2- og 3-plans huse. Cirka en tredjedel bliver private udlejningsboliger, mens de resterende skal være ejerboliger.

Borgmester Sofia Osmani (C) er tilfreds med salget af grunden og for, at der kommer en ny bydel til kommunen.

”Det er enestående og nok også sidste gang, at vi får mulighed for at bringe et større område i spil til et nyt rækkehuskvarter, da de resterende grønne arealer nu bevares som en rekreativ kvalitet i Hjortekær. Det betyder også, at de nye boliger får en unik beliggenhed. Samtidig er det kommende projekt Svanemærket, af høj kvalitet og skaber en god variation og balanceret byudvikling, som passer rigtigt godt ind i det grønne område,” siger hun.

Venstre er imod

Venstre stemte imod salget af grunden på Dyrehavegårds Jorde og i en artikel i denne avis siger gruppeformand Søren P. Rasmussen blandt andet:

“Det giver ikke mening at udvikle det område. Vi ønsker at bevare det grønt til fremtidige generationer.”

Og den udtalelse undrer borgmesteren sig over.

“Der er tidligere foreslået både superligastadion og sygehus, og der blev mens Venstre havde borgmesterposten udarbejdet tre meget store projekter for udbygning af hele området. Det ønskede blandt andre De Konservative at forhindre. Derfor lavede vi et kompromis for at forhindre, at hele området blev solgt og bebygget. Dengang talte Venstre ikke om mindre byggeri – tværtimod. Kompromisset, som vi indgik med de andre partier, betød derfor, at man frasolgte en del til Novozymes og en del til boliger – det område ELF Development nu har erhvervet. Restområdet, der er to tredjedel af jorden, skal bevares som rekreativt område som minimum de næste 20 år – og længere hvis det står til mig,” siger Sofia Osmani, der samtidig glæder sig over, at Venstre alligevel ikke vil bygge så meget i kommunen længere.

“Det er jo desværre for sent i forhold til de aftaler og projekter, der er i gang, men det glæder mig da, at Venstre er kommet på bedre tanker med hensyn til de grønne områder. Med de nye takter kan vi jo arbejde sammen om at bevare de grønne områder fremadrettet,” siger borgmesteren

Salget for grunden er yderst indbringende for kommunen. Adskillige millioner bliver brugt til trafikforanstaltninger som følge af udbygningen af allerede igangsatte projektet i området: DTU, Traciet, Novozymes og HTX, der alle bygger omkring Trongården.

“Desuden giver pengene mulighed for at bygge almene boliger herunder ungdomsboliger,” siger Sofia Osmani.

Foruden ELF Development og Arkitema Architects er Niras ingeniør på projektet.

Publiceret: 11. Juli 2017 11:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!