Kirstine Autzen har i processen både inddraget skoleklasser og borgere. Se resultaterne på udstillingen på Stadsarkivet fra den 3. november.
Kirstine Autzen har i processen både inddraget skoleklasser og borgere. Se resultaterne på udstillingen på Stadsarkivet fra den 3. november.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalhistorie som kunst

3. november flytter kunsten ud i byrummet og ind på Stadsarkivet med udstillingen ’Arkivkunst’.

Hvad sker der, når man giver to kunstnere adgang til et arkiv og et lokalområde? Hvad ser de, når de går på opdagelse i arkivkasser, arkivkældre, gader og stræder?

Det får borgere og besøgende nu mulighed for at blive klogere på med udstillingen ’Arkivkunst’, hvor kunstnerne Kirstine Autzen og Morten Schelde omformer lokalhistorien til kunstværker.

Det er Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, som har inviteret kunstnerne indenfor. Med friske øjne har de to kunstnere gået på opdagelse i arkivet og ladet sig inspirere af gamle tekster, blegnede fotografier og efterladte landste-der. Det har resulteret i kunstneriske værker, der tager udgangspunkt i kunstnernes møde med arkivverden og nærområdet. Mens Kirstine Autzen særligt har brugt genstande fra arkivet som poesibøger og gamle udstillingsmontrer i sin kunst, har Morten Schelde rettet sit blik mod nærområdet, og inddraget fysiske steder i sine værker, fx med en nyfortolkning af et ældre hus på Rustenborgvej.

Stadsarkivet håber, at udstillingen vil tiltrække nye målgrupper, og at endnu flere vil få øje på Stadsarkivet som et aktivt og involverende kultursted i kommunen.

“Stadsarkivet er mere end en historisk oplysningscentral. Med en beliggenhed på det smukke, gamle landsted Frieboshvile, er der masser af muligheder for historiske og kunstneriske oplevelser. Med denne udstilling håber vi, at kunstinteresserede vil rette deres blik mod Stadsarkivet, ligesom vi håber, at mange lokale borgere har lyst til at lægge vejen forbi udstillingen og opleve deres nærområde gen-nem kunstnernes fortolkninger,” siger stadsarkivar Mette Henriksen.

Udstillingen åbner med en fernisering 3. november kl. 16-18 på Stadsarkivet, hvor kunstnerne fortæller om deres nye værker.

Udstillingen kan ses til den 20. december. året ud, og fra den 3.-16. november udstilles værker i byrummet, ved bibliotekstorvet, på hjørnet af Rustenborg-vej/Lyngby Hovedgade samt på storskærmene i Stadsbibliotekets foyer.

Læs mere: på Stadsarkivets Facebookside; facebook.com/lyngbytaarbaekstadsarkiv/

Publiceret: 28. Oktober 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere