Et hjørne af Lundtofteparken set fra Lundtoftevej ud for nr. 212 i 1957. Det stråtækte hus hed ”Byhøj”, det blev revet ned i 1966. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Et hjørne af Lundtofteparken set fra Lundtoftevej ud for nr. 212 i 1957. Det stråtækte hus hed ”Byhøj”, det blev revet ned i 1966. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

LOKALHISTORIE: Lundtofteparken

Nyt møder gammelt i Lundtofte i 1950’erne

Lundtofteparken blev opført fra 1949 til 1960’erne. Her kunne københavnere og lokale borgere skabe drømmen om et moderne familieliv i forstaden midt i grønne omgivelser med plads, lys og frisk luft.

Billedet giver et indtryk af de nye tider, som var kommet til Lundtofte.

Boligblokke

Bagerst i billedet ses boligblokke fra den nye Lundtofteparken, som faktisk lå i baghaven til det gamle stråtækte landsbyhus ’Byhøj’. Byhøj blev revet ned i 1966 for at gøre plads til den moderne udbygning.

I midten af billedet ses Lundtofte Købmandshandel, hvor der var købmand i næsten 100 år.

I 1957 hed købmanden V. G. Gregersen, og han havde været der siden 1942 og fortsatte indtil 1966. I købmandsbutikken blev kunderne stadig betjent personligt af købmanden ved en disk.

I det ene vindue kan man skimte en såkaldt kaffemølle, så kunderne kunne få friskmalet kaffe med hjem.

I butikslokalet var der også et glasskab med viktualier, og der var en vægt til at veje mel og gryn på. Den moderne selvbetjening i butikkerne var faktisk allerede kommet til Lundtofte året før, da købmand Willy Florin åbnede Danmarks første købmandsejede supermarked, Florins Supermarked, i Lundtofteparken.

I gadebilledet ses også tidstypiske trafikanter: en rutebil, en scooter med sidevogn og en folkevogn, og bilisterne kunne let tanke bilen op helt lokalt ved tankstationen, som hørte til købmandsbutikken.

Publiceret: 12. September 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt