Spænding før åbningen af Magasin du Nords filial i Lyngby i 1960. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Spænding før åbningen af Magasin du Nords filial i Lyngby i 1960. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalhistorie: Da Magasin du Nord åbnede i Lyngby

Magasins åbning i 1960 var med til at fastholde Kongens Lyngbys status som handelscentrum

I 1960 åbnede det københavnske stormagasin Magasin du Nord sin første filial uden for København. Den kom helt naturligt til at ligge midt i Lyngby, for byen havde allerede siden midten af 1800-tallet opnået status af handelscenter for hele det nordlige Storkøbenhavn.

Handlen var centreret i Lyngby Hovedgade med de mange mindre og større butikker og magasiner, og nu kom så også et stort, flot og moderne stormagasin.

Til den højtidelige indvielse den 26. august 1960 var mange handlende mødt op for at besigtige det splinternye stormagasin. Billedet her viser tumulten ved indgangen lige inden åbningen af dørene med de ventende kunder foran glasdørene. Magasins betjent afventer signalet om at dørene går op, og de nydelige ekspeditriser står klar til at yde den første service overfor de forventningsfulde gæster.

Til venstre ses daværende Borgmester Paul Fenneberg, som havde æren af at trykke på knappen, som skulle åbne de automatiske døre for allerførste gang. Ved hans side står Magasins daværende direktør Johannes Andersen.

Handelscentrum

Ifølge fortællingen gik dørene bare ikke op, da Fenneberg trykkede på knappen. Situationen blev dog reddet af de i hast tilkaldte teknikere, og åbningsdagen gik heldigvis herefter som planlagt.

Med den senere åbning af Lyngby Storcenter i 1973 cementerede Lyngby endnu en gang sin status som hele det Storkøbenhavnske handelscentrum.

Publiceret: 08. Januar 2018 19:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område