Asger Fischer Mølgaard, Jens Hulgaard og Christian M. Borch forventer at slutte i den tunge ende af feltet ved VM i skiskydning på rulleski.
Asger Fischer Mølgaard, Jens Hulgaard og Christian M. Borch forventer at slutte i den tunge ende af feltet ved VM i skiskydning på rulleski.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokale skiskytter får VM-debut på rulleski

Asger Fischer Mølgaard fra Holte, Jens Hulgaard fra Virum og Christian M. Borch fra Lyngby kommer på hård opgave i Rusland

Af Mikael Østergaard
Danmark stiller med tre deltagere, når VM i skiskydning på rulleski afvikles den 25.-27. august i Rusland: Asger Fischer Mølgaard fra Holte Skiklub, Jens Hulgaard fra Virum og Christian M. Borch fra Lyngby.

Det er første gang, at Danmark deltager i VM i sommer-versionen af skiskydning, der foregår på rulleski, og på forhånd knytter der sig ikke de store resultatmæssige forventninger til den danske deltagelse.

”Jeg tror, at man kommer til at lede på den klart sidste del af resultatlisten for at finde vores navne. Men vi er også i høj grad med for at lære og suge erfaringer til os”, fortæller Asger Fischer Mølgaard, der har taget fri fra sit arbejde for at deltage i VM.

Ingen af de tre danskere har tidligere været med ved et VM i skiskydning på sne. Men det er ikke nogen ny oplevelse for de tre rutinerede danskere at være med til store internationale mesterskaber. I vinter deltog Jens Hulgaard i VM i langrend i Finland, mens Asger Fischer Mølgaard ved denne lejlighed var med som holdleder.

Under samme mesterskab sad Christian M. Borch i kommentatorboksen for tv-kanalen Eurosport, og han havde ugen forinden været af sted som træner for de danske langrendsløbere ved ungdoms-OL stævnet EYOF.

En unik kulisse

Verdensmesterskaberne bliver afholdt i byen Chaikovskiy, der ligger for foden af Uralbjergene omkring 1.200 kilometer øst for Moskva, og her venter der de tre danskere noget af en unik kulisse. Byen udgør nemlig et af de centrale træningscentre for russisk skiskydning, og det nyrenoverede skiskydningsstadion er designet til at kunne håndtere lige over 3.500 tilskuere. Og der gik ikke lang tid, før samtlige billetter til hver eneste konkurrencedag var revet væk.

”Skiskydning er en af de allerstørste og mest populære vintersportsgrene i Rusland, og VM afholdes i en af de mest kendte udøveres hjemby. Så på den front venter der os helt klart noget af en oplevelse, som ingen af os har prøvet før”, fortæller Christian Borch.

VM får deltagelse af omkring 150 udøvere fra 26 forskellige nationer.

Publiceret: 24. August 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere