Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Livet som regnorm

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik. Denne uge byder på en sjov tegneserie for voksne

Af Anna Sophie Skov Witfforf, Stadsbiblioteket

Ugens anbefaling Gary Larson er mest kendt for sine humoristiske tegneseriestriber og enkeltsides tegninger, men i dette tilfælde, er der tale om en længere historie. Historien begynder med en familie af regnorme, der 'sidder' og spiser aftensmad, da sønnen finder et hår i sin aftensmad – det vil sige i sin tallerken med jord. Det udløser et raserianfald, som ikke kun handler om, at han altid får jord til middag, men også om hvor forfærdeligt det er at være en orm. Altid nederst i fødekæden og kommer aldrig op af jorden og laver noget sjovt, og nu er der endda et hår i hans mad.

Regnormefaren vil, som en typisk far, løse situationen ved at fortælle en moraliserende historie, og det er den historie, der er omdrejningspunktet for tegneserien. Den handler om Harriet, en smuk ungmø, der bor ude i skoven og elsker dyrene, planterne og naturens magi. Hun går en tur ud i skoven og møder alverdens dyr, som hun forsøger at hjælpe, men på en meget misforstået måde. Det er et humoristisk billede af menneskets romantiske forhold til naturen, hvor det kun er de søde nusse-pussede dyr, der fortjener at overleve, mens klamme eller farlige dyr som snegle og slanger ikke fortjener vores medfølelse. Mennesket tramper rundt i naturen og tror det ved, hvad det hele går ud på, uden at overveje konsekvenserne af dets handlinger. Afslutningen på historien skal ikke afsløres, da den har en fabelagtig punchline.

Gary Larson er som altid ret grotesk og underholdende i både tekst og billeder, så hvis man synes hans striber er sjove, så prøv historien om familien regnorm.

Titel: There's a hair in my dirt!: a worm's story

Forfatter: Gary Larson

Udgivelsesår: 1998

Publiceret: 29. Juli 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!