Jan Helge fra Letbanegruppen forklarer her, hvordan beboerne kan få meget vanskeligt ved at komme ud og ind ad deres indkørsel, og hvor tæt letbanen kommer til at køre på bebyggelsen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Letbanen kommer – hvad gør vi?

De seks kommunalpolitikere, der sidste tirsdag havde taget imod invitationen fra Letbanegruppen om en byvandring langs Buddingevej, lagde øre til de bekymringer og problemer, som man frygter følger med etableringen af letbanen

Tirsdag i sidste uge havde Letbanegruppen fra området omkring Buddingevej inviteret de lokale politiker med på en vandring langs netop Buddingevej.

Målet var, at politikerne ved selvsyn kunne se på nogle af de konsekvenser, etableringen af en letbane vil få for beboerne langs vejen og ikke mindst lytte til de problemstillinger, som de forudser, vil komme i forbindelse med selve anlægsarbejdet.

Bekymringerne handler om trafikafvikling, parkering, ærindekørsel og hvor tæt letbanen kommer til køre på de eksisterende bygninger.

De frygter også, at forholdene bliver helt elendige for skraldemænd og hjemmehjælpere, og at anlægsarbejdet i det hele tager bliver en rædselsfuld periode, hvor beboerne er stavnsbundet til deres huse.

En del udtrykte også bekymring for, om de karakteristiske engelske rækkehuse, der er klassificeret som bevaringsværdige, kommer til at lide skade, når først gravarbejdet går i gang.

Splittet borgmester

Byvandringen sluttede på Rådhuset, hvor borgerne havde lejlighed til at uddybe deres bekymringer, og politikerne havde mulighed for at svare på, hvad man lokalpolitisk kan gøre for at hjælpe.

På mødet var der repræsentanter for SF, Venstre og Konservative. Lyngby-Taarbæks Konservative borgmester Sofia Osmani gjorde det igen klart, at hun som borgmester arbejder for flertallets beslutning, men at hun personligt og politisk fortsat håber på, at letbanebudgettet skrider så meget, at det bliver skrinlagt.

Den holdning vandt meget sympati i lokalet. Men da et par af borgerne begyndte at tale om alternative linjeføringer af letbanen, så blev det også slået fast, at linjeføringen er fastlagt og vedtaget, og ikke står til at ændre. Derfor opfordrede Søren Loumann Nielsen fra Letbanegruppen, i stedet til, at man adresserede nogle af de problemstillinger, som man lokalt kan gøre noget ved.

Og det var blandt andet parkeringsproblemer, ærindekørsel og busforbindelser

Både Dorete Dandanell og Hanne Agersnap fra SF og Søren P. Rasmussen fra Venstre gik fra mødet med den overbevisning, at de problemer, som borgerne præsenterede, er problemer, som man kan finde løsninger på, hvis man lokalt formår at tænke i kreative løsninger.

Det håber borgerne nu på, for som en af mødedeltageren sagde.

”Jeg føler, at der er blevet lyttet til mig, men jeg er ikke på noget tidspunkt blevet hørt.”

Publiceret: 25. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere