Man kan komme helt tæt på, nær ørrederne skal sættes ud i Mølleåen, Langfredag i næste uge. Der bliver stillet akvarier op til glæde for både børn og voksne.
Man kan komme helt tæt på, nær ørrederne skal sættes ud i Mølleåen, Langfredag i næste uge. Der bliver stillet akvarier op til glæde for både børn og voksne.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Langfredag sættes 10.000 ørreder ud i Mølleåen

De mange små ørreder skal forbedre fiskeriet langs Øresundskysten. Ørrederne sættes ud kl. 14 på fredag ved Strandmøllen på Strandvejen

Det bliver lidt af et tilløbsstykke, når mundingen på Mølleåen ved Strandmøllen på Strandvejen langfredag kl. 14 danner rammen om udsætning af 10.000 små ørreder De mange små ørreder skal forbedre fiskeriet langs Øresundskysten fra Helsingør i nord til Københavns Havn i syd, hvor fænomenet ”streetfishing” i disse år er i rivende udvikling.

De mange ørreder vil i den kommende tid, vandre ud i Øresund og vil i fremtiden bidrage til lystfiskernes fangster langs Øresundskysten.

Nogle vil formentlig endda kunne fanges i selve Københavns Havn.

Arrangementet finder sted ved Strandmøllen på Strandvejen 895, 2930 Klampenborg.

Der sættes akvarier op, så man kan se de små ørreder helt tæt på, inden de bliver sat ud i Mølleåen og har man lyst, kan man få en lille portion ørreder, som man selv kan sætte ud i åen.

Ekstra overlevelse

Muligheden er opstået, da Fyns Laksefisk i Odense har haft en ekstraordinær fin overlevelse af ørreder, der skulle sættes ud i mundingen af vandløb i Nordsjælland.

Det er Fyns Laksefisk, der opdrætter ørreder til udsætning i blandt andet Nivå og Højbro Å som en del af den nordsjællandske fiskepleje. Forst & Jagt, Salmon Fly og Sport Dress har også været med til at sponsorere udsættelsen.

Og i år er der så 10.000 ørreder i overskud.

Grønt lys til udsætningen

Fiskeplejen planlægges og administreres af DTU Aqua i Silkeborg, der er ansvarlig for udsætningerne i hele Danmark. Og Peter Geertz Hansen fra DTU Aqua har givet tilladelse til at foretage denne ekstraordinære udsætning af ørreder.

“Det vil give et løft til fiskeriet efter havørred langs Øresundskysten, og forhåbentlig vil mange af de københavnske fiskere få glæde af denne udsætning,” forklarer Peter Geertz Hansen.

Ørrederne vandrer nemlig ud igennem mundingen af Mølleåen for at leve ”det frie liv” langs Øresundskysten.

“De små ørreder er alle afkom af moderfisk fanget under elektrofiskeri i efteråret 2015 i Esrum Å. Ørrederne er derfor genetisk godt rustet til at kunne klare sig, da moderfiskene er tilpasset livet langs Nordsjællands og Øresunds kyster,” fortæller Peter Geertz Hansen.

Tilgodeser lystfiskeriet

Ørrederne vil dog aldrig kunne vandre op i Mølleåen for at gyde, da Strandmøllen, samt en håndfuld andre møller og andre spærringer, hindrer fiskene i deres gydevandring. Derfor er udsætningen alene en fiskeriudsætning, der skal tilgodese lystfiskeriet.

Det er Den sjællandske Grusbande, der er et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund og Fishing Zealand, der står for selve udsætningen i samarbejde med Fyns Laksefisk.

“Det er en fantastisk gestus overfor de nordsjællandske og københavnske lystfiskere, og på vegne af Den sjællandske Grusbande er jeg utrolig glad for det fine samarbejde til glæde for de mange tusinde lystfiskere i københavnsområdet, som får glæde af denne ekstraordinære udsætning,” fortæller Rune Hylby, der er leder af Grusbanden.

Publiceret: 12. April 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere