Debat: Med p-kontrollen som underskudsforretning kræves mere prioritering

Af
Thomas Frederiksen

formand Liberal Alliance Lyngby-Taarbæk

Siden mit indlæg i DGO (23.7: 7) om den kommunale P-kontrol har modstandere af Liberal Alliances forslag samlet sig om en bevidst misforståelse - LA vil helt fjerne den særskilte P-kontrol - der tilsyneladende er nødvendig for at kunne argumentere imod vores forslag. Dette er faktuelt forkert.

I indlægget beskrev jeg konsekvenserne af Liberal Alliances forslag:

"I Lyngby centrum, og eventuelt andre steder med særligt behov (…) udføres der særlig P-kontrol enten af kommunen selv eller opgaven udliciteres."

Vi vil målrette den særskilte P-kontrol, ikke fjerne den.

Sigurd Agersnap (M-KB, SF) benytter i DGO (6.8: 11) også – sammen med adskillige andre på Det Grønne Områdes Facebookside - denne falske præmis som argumentation. I samme indlæg beretter Agersnap, at parkeringskontrollen ikke er en pengemaskine, men en underskudsforretning. Dette er faktuelt korrekt, og jeg påstår ikke andet, men denne misforståelse har jeg forståelse for.

I benævnte indlæg skrev jeg, at:

"Sagen kommer oveni andre sager som viser en kultur hvor det primært handler om, at kradse (endnu flere) penge ind fra bilisterne."

Her mener jeg ikke, at kommunen som en samlet enhed ser en god forretning i P-bøder. Derimod er det et velkendt fænomen, at organisationer altid søger at sikre deres egen eksistens ved at fremvise resultater, og dette er ofte et fornuftigt incitament, men ikke når den primære opgave misforstås. De uheldige sager siger mig, at dette er tilfældet iht. den kommunale P-kontrol, hvor meget tyder på, at de måler deres succes i antal bøder og – måske fordi Lyngby-Taarbæk-borgerne gennemgående parkerer lovligt – er de nødsaget til at fremture på villaveje med målebånd og rigide tolkninger af den lokale P-bekendtgørelse for at nå dette mål.

Sluttelig skal det blot nævnes, at det faktum, at den kommunale P-kontrol er en underskudsforretning, er endnu et argument for, at ressourcerne prioriteres mere målrettet.

Publiceret 16 August 2019 10:00