Debat: Lyt til eksperter – ikke skræmmekampagner om 5G

Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv

DEBAT I et forsvar for JFK-partiet sår Lene Bang og Pia Andersen tvivl om Sundhedsstyrelsens kompetence i forhold til at foretage en sundhedsfaglig vurdering af det kommende 5G-mobilnet.

I Dansk Erhverv vil vi derimod fraråde borgerne at lytte til JFK i den sundhedspolitiske debat. JFK og dets leder forsøger stadig i 2019 at skræmme unge fra at blive vaccineret mod HPV, der bl.a. forårsager livmoderhalskræft. Det er et meget alvorligt ansvar og tegn på svigtende dømmekraft.

Nu da skræmmekampagnen imod den livreddende HPV-vaccination ellers er på retur, har JFK så slået sig over 5G-nettet. Dansk Erhverv foretager ikke sundhedsfaglige vurderinger – ej heller af 5G-nettet. Men vi vil kraftigt appellere til, at vurderingerne (selvfølgelig) bliver foretaget af de relevante danske og internationale myndigheder og fagpersoner. Og at disse lægges til grund i den offentlige debat. Det mener vi, er mest respektfuldt over for borgerne og det bedste værn mod en gentagelse HPV-fadæsen.

Så vi vil fortsat henvise til Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse. Sidstnævnte skriver, at EU og WHO’s har gennemgået litteraturen på området, og de på nuværende tidspunkt ikke har fundet indikationer på, at stråling fra mobilmaster (inden for de etablerede grænseværdier) er forbundet med kræftrisiko hos mennesker.

Publiceret 12 July 2019 07:59