DEBAT: Hvorfor har vi ingen visioner for de mindste?

Trine Rask Walbum,Bjælkevangen 17, Lyngby

DEBAT Visioner for de mindste borgere i LTK - hvor er de og er der ingen langsigtede planer?

Jeg har været til møde med vores borgmester Sofia Osmani og til spørgetime på kommunalbestyrelsesmødets den 29. maj. Jeg oplever politikere, der er lydhøre men er trist over ambitionsniveauet blandt vores lokale politikere.

Vi har den skønneste natur og mange engagerede forældre men jeg oplever ikke LTK som en attraktiv kommune for os med små børn. På kommunalbestyrelsesmødets spørgetime udtalte formanden for området, Gitte Kjær Westermand, at der ikke er noget der tyder på, at LTK ikke er en attraktiv kommune for småbørnsforældre. Hvad det er baseret på ved jeg ikke, men det billede jeg ser er desværre nedslidte/ikke-eksisterende legepladser, en svømmehal der ikke er indrettet til de mindste børn og et begrænset fritids-aktivitetstilbud. Vi er glade for at bo her – er vilde med det pædagogiske personale, men jeg er glad for, at det ikke er mig der skal have flere små børn i daginstitutionerne.

Min forventning til kommunalpolitikere er, at turen nu er kommet til de mindste – det er tid til action. Vi vil have valuta for de mange skattekroner vi lægger i kassen og se langsigtede visioner.

Hvorfor ikke nedlægge de gamle, små, dyre, faldefærdige institutioner og bygge nyt, moderne, miljørigtigt med en madordning hvor der er tilberedes økologisk mad i institutionen, fremfor den triste mad der i dag serveres fra et industrikøkken.

Gitte Kjær Westermand, siger hun har været i alle institutioner og konstateret, at rengøringen er mangelfuld. Jeg har været i mange institutioner i LTK, langt fra alle, men det er ikke rengøringen jeg ser som det største problem. Det er derimod de slidte institutioner, det høje sygefravær og de få voksne. I øvrigt mener Gitte Kjær Westermand, at hvis man regner normeringen korrekt ud, så har vi i LTK stort set den normering som BUPL anbefaler. Det lyder jo fantastisk og er det sandt, så handler det vel bare om, at få indført minimumsnormering i LTK.

Hvorfor er der ikke tværpolitisk vilje og visioner om, at investere i fremtiden (vores børn) og sikre dem en hverdag med plads til leg og udfoldelse? Kom nu LTK - lad os være med og sætte kursen for bedre vilkår.

Publiceret 15 June 2019 08:00