DEBAT: Socialdemokratiet vil ødelægge din lokale privatskole

Kim Valentin (V), folketingskandidat

DEBAT Kommer Socialdemokratiet til magten vil tilskuddet til privatskolerne falde. Det vil betyde britiske tilstande i det danske skolevæsen, hvor det bliver de velbjergede forundt at have råd til en privatskole til sit barn.

Danmark er kendt for at have en god og sund dialog mellem folkeskoler og privatskoler - det skal ikke ødelægges af socialdemokraternes forslag om reduktion af tilskuddet til privat- og friskolerne.

Som formand for liberalt oplysningsforbund så ved jeg, hvor meget friskoletankegangen har hjulpet den almindelige folkeoplysning på vej. Det skal vi værdsætte, og det kan faktisk ikke prissættes højt nok, for det har været med til at uddanne generationer af dygtige danskere.

Venstre vil i stedet udvikle og bevare de dygtige privat- og friskoler til gavn for familier i hele Danmark. Venstre foreslår at det nuværende tilskud bevares. Privat- og friskolerne er en væsentlig del af den danske skoletradition, og det skal ikke ødelægges af et misforstået socialdemokratisk korstog mod privatskolerne.

Ifølge tal fra Finansministeriet vil reduktionen i tilskuddet betyde de lokale privatskoler i Lyngby-Taarbæk kommune vil miste:

Lyngby Private Skole -1.440.114 kr.

Skt. Knud Lavard Skole -550.896 kr.

Billums Privatskole -535.926 kr.

Lyngby Friskole -476.046 kr.

Publiceret 25 May 2019 08:00