DEBAT: Lyngby er ikke så langt væk fra EU

Jakob Thiemann, kandidat til EP (AS)Martin Baden, regionsrådsmedl. (S), fmd. Greater Copenhagen EU Office

DEBAT EU kan synes langt væk - og i hvert fald har det da intet med Lyngby-Taarbæk at gøre.

Eller har det?

Jo, det har det i høj grad.

EU har været med til at støtte en række innovative virksomheder i Lyngby-Taarbæk, med at udvikle deres ideer, og dermed sikre vækst og arbejdspladser i byen. I 2017-2018 har virksomheder i Lyngby-Taarbæk, med hjælp fra Greater Copenhagen EU office, hentet over 6. mio. kr. i EU støtte, hvilket svarer til 113 kr. pr indbygger i kommunen.. Greater Copenhagen EU office er en forening bestående af Region Hovedstaden, Region Sjælland, kommunerne og de fire universiteter i de to regioner. Formålet er at hjælpe medlemmerne, og virksomheder i de to regioner, med at navigere rundt i de mange muligheder, EU tilbyder.

Via Horizon 2020, som er EU's rammeprogram for forskning, har EU støttet en række projekter indenfor for eksempel cirkulær økonomi, transport, sundhed og mange andre områder med interesse for Danmark. Man er ved at forberede efterfølgeren til det eksisterende rammeprogram, hvilket får navnet Horizon Europe. Her forventes der at blive afsat i omegnen af 95 mia. Euro til projekter indenfor forskning og innovation fra 2021. Dette er med til at gøre EU til en af de helt store spillere, når det handler om forskning. Noget som det lokale universitet DTU, har været dygtige til at benytte sig af. Meget af deres forskning bliver finansieret herfra.

For et land som Danmark, der i høj grad skal leve af innovation - det vil sige få gode ideer og udvikle teknologi, er det vigtigt vi er med, hvor det sker. Det er samtidig vigtigt, vi sikrer os indflydelse på hvilke områder, der prioriteres, så bla. miljø, sundhed, trafik er højt på dagsorden.

Derfor er det vigtigt med et stærkt socialdemokratisk Europa.

Publiceret 23 May 2019 16:00

SENESTE TV