Debat: Befolkningen bindes 40 år frem

Agnes JørgensenLyngbygårdsvej 5, Kgs. Lyngby

DEBAT "Historie og kultur er under afvikling i Lyngby-Taarbæk." Hvem sagde det?

Det var vores viceborgmester. Bare rolig, det er ikke fordi han er begyndt at tænke på Lyngby. Han vil bare så gerne i Folketinget. Efter at Lyngby kan se frem til hans drømmescenarium - byen skåret i småstykker til ære for en letbane, som kun et mindretal af Lyngbys beboere ønsker (ja, det ved vi jo faktisk ikke. Letbanetosserne på rådhuset turde jo ikke spørge).

Og så er der naturligvis afbetaling i mange generationer fremover så der ikke bliver råd til alle partiers højt besungne kernevelfærd - børnehaver, vuggestuer, skoler, plejehjem, ældreforsorg. Lyngby City vil komme til at ligne togterrænet mellem Hovedbanegården og Dybbølsbro, med dobbeltspor på Klampenborgvej og luftledninger - der ellers blev afskaffet efter decemberstormen 1999. Han tro,r han er den eneste i Lyngby, der tænker på klima og miljø. Nå ja, og nu også historie og kultur.

Nu er det pludselig regeringens skyld, at der fattes penge i Raadvad, Brede og på Frilandsmuseet. Kære viceborgmester: gæsterne vil under alle omstændigheder sidde fast i de kilometerlange køer, dels dem der ønsker at opleve de smukke gamle steder, men ikke mindst de bilkøer der vil forsøge at flygte fra Lyngby, på grund af din Letbane. Det lader til, at letbanebyggerne har fundet en smart momsfidus, så vi nu kan sende nogle af udgifterne til Udkantsdanmark. Gad vide, hvad de siger til det derude?

Det burde under alle omstændigheder ikke være tilladt, at en kommunalbestyrelse binder en lokalbefolkning 40 år frem, til afbetaling på en ting, der er museumsmoden når silkesnoren klippes - i dette tilfælde før.

Spar indbyggerne i Lyngby for 40 års besparelser på skoler, børnehaver og ældreforsorg - penge, du synes vi skal bruge på Letbanen. .

Publiceret 10 May 2019 15:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.