Foto: Jens Hasse/Chili

Foto: Jens Hasse/Chili

Debat: Vidste du om letbanen...

Kirsten Bernstorff Schrøder, Nørgaardsvej 4E, Kgs. Lyngby

DEBAT Vidste du om letbanen, at alle ledninger og rør, der ligger i vejen, hvor to togspor med midterrabat skal være, må graves op og lægges et andet sted? Dels er toget for tungt, og dels skal det være muligt at komme til rør og ledninger, hvis de skal repareres.

Vidste du, at der er store kloakrør under Buddingevej, som ikke har en plan for, hvor de så skal være - endnu?

Vidste du, at der skal være høje pyloner, der fører ledninger gennem byen, pyloner af ældre design?

Vidste du, at hele projektet kan være en pengemaskine for nogle store firmaer, der ikke bekymrer sig om Lyngbys herligheder? Et projekt, der indtjener penge over mange år, til nogen.

Vidste du, at for alle de omkostninger, kunne vi få nogle lækre, behagelige luksusbusser i stil med turistbusser og måske selvkørende?

Jeg vil til et foredrag i FOF, hvor Uffe Paludan fortalte om sin undersøgelse af letbaner. Uffe har erfaring i trafik gennem hele sit liv. Han kalder dem 'Slowbaner'. Han siger, at toget i Aarhus kører 18 km/t.

I Bergen tager det 45 minutyter med banen fra lufthavnen til byen og kun 20 minutter med en bus, der holder lige ved siden af.

Noget at tænke over.

Lige som Brexit er der tid endnu. De stationer, der er påbegyndt, kan bruges til busstationer.

Vidste du, at der er en tvist om byggetilladelse. Hvis der er en station, må du godt bygge. Tog=station=Ok til at bygge.

Selvfølgelig skal Lyngby ikke stå stille. Men med omtanke, tak.

Publiceret 17 April 2019 08:00

SENESTE TV