Young nurse and female senior in nursing home, the old lady sitting in a wheel chair

Young nurse and female senior in nursing home, the old lady sitting in a wheel chair

Debat: Det skriger til himlen

Birgit Borke, Lyngvej 50, 2. th., Kgs. Lyngby

DEBAT

Endnu engang “Hjemmehjælp - hvad er det”? I hvert fald ikke noget, Lyngby-Taarbæk Kommune vægter i forhold til de svage ældre borgere.

Jeg har skrevet et par gange før omkring dette - og et helt konkret tilfælde om en 87-årig mand, og som jeg finder helt grotesk.

Det skriger simpelthen til himlen, hvad denne kommune spiser deres ældre borgere af med.

Mit læserbrev handler stadig om den samme mand, som gang på gang får afslag på hjælp til rengøring. Jeg har igen skrevet en klage til visitationen, som i dag har ringet til ham med endnu et afslag.

I sidste uge var den samme arrogante dame fra visitationen på besøg hos ham med en elev. Hun/de var hverken på badeværelset eller andre steder, hvor skidt og uhumskhed breder sig.

Det eneste, der skete, var følgende: "Vis os om du kan støvsuge eller vaske gulv”, hvilket han så afslog ligesom ved sidste besøg.

Hvor svært kan det være for dem at forstå, at kunne han selv udføre disse ting, jamen, så groede han vel ikke til i sit eget skidt?

Det eneste, kommunen vil tilbyde, er tilskud til en robotstøvsuger.

Milde himmel, hvad kan den gøre i netop hans lejlighed?

Det burde en ansvarlig og dygtig visitator dog kunne se. Kan den skifte sengetøj, støve af, vaske, gøre rent i køkkenet, køleskabet, badeværelset og andre steder, som også har brug for noget knofedt?

Jeg er rasende og frustreret over, at Lyngby-Taarbæk Kommune behandler deres ældre i eget hjem på denne ynkelige og ydmygende måde.

Kommunen har et særdeles dårligt ry på området - og nu har den endnu engang vist sig at “ leve ned “ til denne kedelige statistik.

Jeg håber, at borgmesteren læser dette og handler på det.

Den inkompetente dame fra visitationen bør have enten en reprimande eller en fyreseddel, for hun er en skændsel for kommunen.

Ellers er det på høje tid at ruske op i denne visitationsafdeling. Tænk, at man skal frygte for at blive gammel og syg - eller hjælp-trængende i denne ellers så skønne kommune, det er skræmmende og uanstændigt.

Publiceret 17 April 2019 15:00

SENESTE TV