Debat: Kun ét parti kæmper for at lette boligskatterne

Hanne Bjørn-Klausen (K), Folketingskandidat

DEBAT I Danmark brandbeskatter vi boligejere. Derfor er det ærgerligt, at Liberale Alliance fra og med sidste weekend ikke længere kæmper kampen for at lette boligskatterne. Det fremgår af deres nye 2030-plan.

Der er ellers stadigvæk hårdt brug for det. Særligt her i Lyngby-Taarbæk kommune, hvor borgerne stadigvæk kæmper med en stor årligt skatteregning for deres hus, som ellers er købt og betalt. Selvom det er lykkes Det Konservative Folkeparti at få aflyst grundskyldsstigninger for over 33.000 kroner for boligejere her i kommunen, er vi langt fra i mål.

Men det kræver at flere partier kæmper kampen. Liberal Alliance har sat nøjagtigt nul kroner af til at gøre noget ved grundskylden i deres 2030-plan. Anders Samuelsen vil med sin plan gerne fortælle om sin idé for fremtidens Danmark. Ifølge deres plan indebærer det altså en fremtid med mindst ligeså høje boligskatter som i dag - på nær for én procent af boligejerne, som skal slippe lidt billigere, fordi man vil fjerne progressionsgrænsen. I sig selv sympatisk. Men det forslår som en skrædder i Helvede.

Hvis man som borger gerne vil have lavere boligskat, så er der nu kun ét parti på Christiansborg at stemme på: Det Konservative Folkeparti. Vi er det eneste parti som har fremlagt en fuldt finansieret plan for, hvordan vi vil bekæmpe boligskatterne. Når vi afsætter 100 kroner, finder Liberal Alliance en femkrone frem. Nu vil vi gerne sænke boligskatterne for yderligere 13 milliarder kroner.

Det kommer til at kunne mærkes i de flestes privatøkonomi. Også i Lyngby-Taarbæk.

Publiceret 12 April 2019 08:00

SENESTE TV