Debat: Agersnap og fakta

Mogens FriisLangs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

DEBAT Egentlig burde jeg ikke skrive dette læserbrev, men min humoristiske sans fik et ekstra skub med Sigurd Agersnaps seneste bortforklaring om letbanens støjproblemer og alle diverse fortræffeligheder garneret med et passende antal overdrivelser og et par direkte usandheder.

Jeg vil gerne forære ham en Kansas overall og en oliesmørekande til brug for letbanens skinner omkring rådhuset, for jeg kan med 100% sikkerhed sige, at han kan få fast arbejde med at smøre skrigende skinner omkring rådhuset, når letbanen til sin tid står færdig. Skrigende skinner er et velkendt uundgåeligt fænomen ved krumme skinner i 90 grader, som allerede kendes fra de tidligere nedlagte Københavns Sporveje og nutidens letbane i Århus og DSB.

Både fabrikanter af nye typer bildæk og fabrikanter af belægninger af nye typer asfalt har fået støjen nedbragt betragteligt – så det er en lodret løgn, som Agersnap stikker læserne lige op i næsen, når han fremturer med sine påstande om generel dækstøj.

Elbilerne er fuldstændigt lydløse, og det er det eneste problem i trafikken. Den ny buslinje 5C med ledbusser i København, som drives af biogas/el, er ligeledes fuldstændig lydløs. Elbiler og elbusser med miljøvenlig energi er kommet for at blive i fremtiden, det er hvad flertallet af borgere ønsker.

Hvis man googler ordet letbaner, får man et retvisende billede af dette fænomen og især alle de mangler, denne forældede teknik har, navnlig den lave hastighed, det rigide skinneanlæg, der ikke kan tilpasses ruteomlægninger, og ikke mindst, at økonomien i anlægget og driften er totalt uansvarlig.

Jeg synes, at Sigurd Agersnap skal tage sig sammen i fremtiden og gøre sig mere umage med at holde sig til fakta og sandheden. Usande skønmalerier om letbanen lyksaligheder hopper flertallet af vælgerne ikke på. Jeg vil gå så langt som til at gætte på, at selv unge venstreorienterede vælgere foretrækker elbiller man bare kan leje her og nu, en elcykel eller et el-løbehjul, men den gammel socialistiske-letbane hopper de ikke på.

Publiceret 11 April 2019 08:00

SENESTE TV