Debat: Nat med kulturen i Lundtofte?

Dorete Dandanell, tidl. M-KB (SF),Lavendelhaven 16, Virum

DEBAT Kultur- og Fritidsudvalget skal på sit næste møde den 17. januar 2019 tage stilling til et revideret byggeprojekt vedr. skole- og kulturcentret på Lundtofte skole. Et projekt, hvor det kan se ud som om, at kulturdelen - at skabe et sted, hvor borgerne i Lundtofte kunne mødes omkring fælles aktiviteter - stort set er forsvundet.

Det nytænkte fælles skole- og voksenbibliotek er blevet til et traditionelt bibliotek som skolebibliotek til kl. 15 og først derefter som folkebibliotek for alle borgere. Det er også svært at se, at fælleslokalerne kan blive det samlende midtpunkt for alle typer af borgere, som var begrundelsen for at sætte projektet i gang for mere end fem år siden. Og hvor bliver der plads til alle de aktiviteter, som pt. finder sted i Medborgerhuset? Borgerne blev jo netop - gennem tre- fire runder med borgermøder med undergrupper - igen og igen lovet, at, når Medborgerhuset og de andre kommunale bygninger i området skulle sælges, så ville der blive plads til aktiviteterne fra medborgerhuset i det nye skole- og kulturcenter.

Det er rigtig ærgerligt, hvis det store, ambitiøse skole- og kulturprojekt, der skulle være krumtappen i at tiltrække nye borgere til Lundtofte, ender som et almindeligt skolerenoveringsprojekt uden kulturdelen. Jeg håber ikke, at det går sådan, for så er borgerne i Lundtofte da blevet godt snydt. Det er f.eks. ved at være en del år siden, at jeg som formand for Kultur- og Fritidsudvalget var med til at afsætte 2.8 mio. kr. til et mikrobibliotek. Midler, der er indgået i projekteringen af skole- og kulturcentret. Så det vil klæde Kultur- og Fritidsudvalget at sikre, at kulturaktiviteterne bliver en seriøs del af projektet. Alternativet kunne være at arbejde på, at der bliver oprettet et selvstændigt bibliotek igen og der bliver mulighed for at bevare aktiviteterne i Medborgerhuset eller måske i tilknytning til Lundtoftehallen.

Publiceret 24 January 2019 18:00