Debat: Alternativets grønne juleønsker

Sikandar SiddiqueFolketingskandidat, AlternativetKøbenhavns Omegn.

DEBAT På Alternativets Juleroadshow ”Nisser på fri fod i Lyngby” bad jeg lyngbyanerne hænge deres juleønsker på Alternativets ”Ønske-Juletræ”. Det blev til engagerede, grønne og varme juleønsker fra Lyngby tæt på mine politiske mærkesager. Flere ønskede grønnere politik, bærdygtighed og økologi, bl.a. ”et plastfrit samfund” - tæt på mit eget ønske om en plast-fri indkøb uden emballage og plastikposer. Forbud mod plastikposer i butikkerne en løsning. Det er dyrt, men vores miljø og er endnu mere dyrebart.

Bedre forhold for de yngste og skolerne var på ønskesedlen, f.eks. ”bedre bevillinger i kommunens ungepolitik” og ”en renere folkeskole”. Ungepolitik er vist prioriteret kommunalt. Om det dækker en renere folkeskole er op til byrådet. Ønske om ”fraværsregler for gymnasieelever” er til gymnasie- og handelsskolerne. Mon ikke gymnasiale fraværsregler løbende bør evalueres og reguleres. De yngste lyngbyaneres var på juleønsker om ”bedre normering i daginstitutionerne og ”ligestilling af private og offentlige dagtilbud”.

Et juleønske var om ”god tone på facebook, og ”mindre mobning overalt” er universalt. Vi skal alle samtale medmenneskeligt både på sociale medier, og når vi mødes ”live”. Ved gensidig respektfuld samtale og omtale opnår vi et kærligt rum til en positiv samfundsforandring.

Hjertevarme juleønsker om at tage os bedre af de svageste, engagerede ønsker om bedre samarbejde på tværs af de kommunale sektorer, bedre plads til kunst og billigere offentlig transport. Mange ønsker matcher mine politiske hjertesager, f.eks. bedre integrations- og familiesammenføringspolitik. Flere ønskede ”udslusning” af asylcenter på ”udslusningsøen Lindholm”. Selv ønsker jeg ”inklusion af alle medborgere uanset race og religion”, herunder retfærdig anstændig behandling af alle uanset asylstatus. De der ikke har ret til ophold skal følges pænt til døren. Det var en inspirerende lørdag i Lyngby, som gav konkrete ideer til et bedre samfund. Jeg tager juleønskerne med mig, og takker for en dejlig dag i Lyngby.

Publiceret 02 January 2019 14:00