Debat: Løber Gentofte med Benny Andersens Plads?

Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

DEBAT Et jule- nytårs ønske!

I DGO's søsteravis, Villabyerne, kunne man for nylig læse, at det blev foreslået, at Gentofte kommune skulle navngive en plads efter afdøde Benny Andersen. Jeg aner ikke, om BA skulle have haft særlige forbindelser til Gentofte, men det ville da være dybt beklageligt, hvis nabokommunen skulle tage dette initiativ, som digterens hjemkommune, Lyngby-Taarbæk, åbenbart ikke magter.

I august efter Benny Andersens død, blev det foreslået, at navngive det såkaldte kulturtorv mellem Fog, Magasin og Kulturhuset efter vores berømte bysbarn. Der var ”larmende” tavshed fra politisk hold. Flot ville det være, med en statue eller buste af Benny Andersen og gerne suppleret med kreative menneskers illustrationer af nogle af kunstnerens kendteste værker. Men den slags er jo dyrt, så her skulle kommunen nok ud og have fat i nogle byrumsvenlige fonde. Men mindre kunne også gøre det, og især til en start. En officiel udnævnelse og så en flot og tydelig skiltning, ville være ganske enkelt og helt på sin plads.

For det er vel ikke sådan, at det småsnobbede Lyngby helst bryster sig af kendte bysbørn, når de kan være med til at promovere dette eller hint? Jeg tænker her f.eks. på Lise Nørgaard, Johannes Møllehave, Bjarne Reuter, og ja man kunne nævne mange flere.

Publiceret 13 December 2018 18:00