Debat: International arbejdskraft beriger Lyngby

Stinus Lindgren, Lyngby-Taarbæk (R) og Sofie Carsten Nielsen stedfortrædende politisk leder (R), opstillet i Københavns Omegns Storkreds

DEBAT Vi skal sige velkommen til mennesker, der kommer fra andre lande som international arbejdskraft til Danmark, for de bidrager til vores alles velfærd.

International arbejdskraft er en vigtig motor for erhvervslivet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Der er over 3.900 fultidstidsbeskæftigede mennesker med udenlandsk baggrund i Lyngby-Taarbæk. Nogle af dem er uddannet på DTU, som sørger for, at erhvervslivet har den fornødne kvalificerede arbejdskraft. International arbejdskraft gør en kæmpe forskel for det lokale erhvervsliv og for vores velfærd.

Dansk Industri advarer imod, at vi går glip af vækst og velstand, hvis virksomhederne ikke kan finde den nødvendige arbejdskraft. Alligevel udråber Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti international arbejdskraft som en trussel mod Danmark. International arbejdskraft er ikke en trussel, men hårdtarbejdende mennesker, der bidrager til vores samfund.

I stedet for at råbe om trusler, bør vi komme med løsninger på, hvordan vi sikrer, at mennesker med udenlandsk baggrund, der er kommet for at arbejde på danske virksomheder også har lyst til at blive længere i Danmark. Vi skal ikke gamble med vores velfærd ved at afvise international arbejdskraft, men i stedet gøre det attraktivt at blive i Danmark og bidrage.

Vi skal, sammen med virksomheder i Lyngby-Taarbæk Kommune, gøre det nemmere for international arbejdskraft at finde bolig og job til ægtefælle. Der skal være gode muligheder for at lære dansk og blive en del af foreningslivet.

Det første møde med Danmark skal være uden bureaukrati og bøvl. Det gælder hele vejen fra ansøgning om arbejdstilladelse til lønkonto og skattekort. Derfor er den tårnhøje brugerbetaling på danskundervisning et skridt i den helt forkerte retning. Kort sagt: det skal være attraktivt at slå sig ned i Danmark.

Vi skal skabe muligheder frem for barrierer. Vi vil arbejde for, at det bliver lettere for international arbejdskraft at blive i Danmark og bidrage.

Publiceret 08 December 2018 10:00