Debat: Beslutningen om letbanen var en fejltagelse

Mogens FriisLangs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

DEBAT Henrik Thorsager Andersen fra Venstre skal være velkommen til at mene hvad han vil om letbanen. Det er dog en kendsgerning, at der fra forskellig side bl.a. fra Produktivitetskommisionen formand og tidl. cheføkonom fra Det økonomiske Råd, ”vismændene” er advaret kraftigt imod projektet både udfra en økonomisk og en trafikal synsvinkel.

Når mia. overskridelserne af økonomien indfinder sig, for det vil ske når projektet er igang, må Venstre stå på mål for det fejlslagne letbaneprojekt – eller vil Venstre bortforklare advarslerne, det bliver spændene at konfronterer dem det.

De sidste mange år har man oplevet en sand syndflod af milliardoverskridelser og kortsluttede offentlige projekter, der ikke ses at blive stoppet af ordentlige ansvarlige politikere. På det område er Venstre både lokal og landspolitisk ”medskyldige” i de store besparelser på det sociale og kulturelle område.

Det bliver også spændende, at se om Venstre kan fastholde sine 2 byrådspladser ved næste kommunalvalg, både Søren P. Rasmussen og for den sags skyld socialdemokraten Simon Pihl Sørensen fik sidst et eklatant nederlag af både personlige stemmer og byrådspladser for deres partier.

Jeg tror ikke, at interessen for det fejlslagne letbaneprojektet bliver mindre i fremtiden, tværtimod.

Publiceret 30 November 2018 18:00