Debat: Hjemmehjælp - hvad er det?

Birgit Borke, Lyngvej 50, Kgs. Lyngby

DEBAT Jeg har før haft et indslag i DGO omkring problemet med den manglende eller mangelfulde hjemmehjælp i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Jeg søgte flere gange kommunen om hjælp til rengøring på vegne af en ældre mandlig bekendt, som netop er fyldt 87 år, men måtte igennem flere henvendelser, før der var en reaktion.

Nu, langt om længe har han så haft besøg af en dame fra visitationen.

Det fik han ikke meget ud af.

Hun syntes ikke, det stod så slemt til hos ham, at han behøvede rengøringshjælp.

Men han kunne måske få tilskud til en robotstøvsuger og noget genoptræning af sine dårlige ben.

Man må alligevel ikke længere støvsuge for de ældre, fik han at vide.

Samme dame har vist ikke kigget efter i kroge og andre steder i lejligheden, hvor en robotstøvsuger ingen som helst nytte kan gøre. Der er meget snavset hos ham overalt - og ikke kun på gulvene, og møllene trives i skidtet og sætter sig på vægge mv.

Jeg er skuffet og dybt forarget over denne behandling af en ældre medborger i vores såkaldt velstillede kommune, for det er simpelthen ikke i orden.

Jeg har efter “besøget” skrevet et indslag på Facebook, som jeg håber nogen på kommunen har læst.

Hvad gør man for at råbe de ansvarlige op? Desværre er Dansk Folkeparti ikke pt. repræsenteret i byrådet, for så ville der blive sat fokus på området med de ressourcesvage ældre.

Men vi kan da heldigvis stadig bruge “vores stemme” på de sociale medier - inkl. Det Grønne Områdes læserbrevssider. Jeg håber, at nogle af de ansvarlige får røde ører over mit indslag - hvis de i det hele taget læser det!

Publiceret 21 November 2018 18:00