Debat: Luk frisøren i Hovedgaden

Claus Bøgh SvenningsenFolketingskandidat Nye Borgerlige

DEBAT Flere borgere og erhvervsdrivende har observeret, at området omkring frisørsalonen i den nordlige ende af hovedgaden, har tiltrukket bandelignende ungemænd med indvandrerbaggrund iført skudsikre veste. Det er et utryghedsskabende klientel, som bl.a. er set sælge hash og narko til børn og unge. Politiet har modtaget flere anmeldelser om hashsalg i om omkring frisørbutikken.

Både forretningsdrivende og borgere er utrygge og frustrerede. Når der skal låses af om aftenen må butiksindehavere bede enten kunder eller ansatte om at blive mens der aflåses, en uholdbar situation som gør at flere overvejer lukning af deres forretning, deres eksistensgrundlag er truet.

Det er vores oplevelse at både politi og kommunalbestyrelsen undervurderer den trussel, som indvandrerbanderne reelt udgør for vores kommune og vores samfund. Vi har ikke set meget til politiet, og hurtigt efter kommunalvalget har de valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer sluppet fokus på dette eskalerende, utryghedsskabende problem.

Indvandrerbanderne skal ikke have et sekunds arbejdsro til at bedrive narkokriminalitet og øge utrygheden i vores kommune. Nye Borgerlige henstiller til en øjeblikkelig styrkelse af indsatsen mod indvandrerbanderne og vi forslår kommunalbestyrelsen sætter det på som fastpunkt til hvert kommunalbestyrelsesmøde. Frisørvirksomheden på hovedgaden, må kunne kræves lukket grundet kriminel aktivitet og af hensyn til den offentlige orden.

Vi betragter det som ret og rimeligt, at borgerne løbende bliver opdateret af kommunalbestyrelsen, i forhold til deres egne og politiets aktuelle tiltag på at komme problemet til livs.

Problemerne bliver ikke løst, hvis man ikke taler om det og lader som de ikke eksistere. Politikerne i Lyngby-Taarbæk har været påfaldende tavse, i forhold til dette alvorlige problem, som kun vokser sig større med tiden. Vi mangler handling og det skal iværksættes nu!

Publiceret 20 November 2018 15:00