Debat: Dyremoses planer

Elisabeth Christensen, Vejlesøparken 25, Holte

DEBAT Det Grønne Område fra 30.10. har en artikel om Henning Dyremoses planer, den har givet anledning til undren.

Dyremose ejer Holmevej 4 og 6 samt Ryvej 15, som alle ligger ned til Kollelev Mose og har planer om at nedrive Holmevej 6, der er vandskadet. Han vil så omdanne parcellen til park ved sammenlægning af sine 3 haver til glæde for ham og hans datters familie, der flytter ind i et af hans huse.

Er det nødvendigt med en park her, hvor skoven ligger få hundrede meter fra hans huse?

Hvorfor ikke bygge et nyt hus for den udbetalte erstatning fra forsikringen? Genopbygger man et hus her, kan en ny familie, måske med legekammerater til vejens børn, skabe liv i kvarteret. Kommunen kan så få både ejendomsskat og personskatter. Det er dyre grunde, der ligger ned til Kollelev Mose, så indtægterne herfra kunne nok blive ganske pæne.

Lyngby-Taarbæk Kommune har regler for grundstørrelse; hensigten er, at området bevares for almindelige familier, og man undgår liebhaveri.

Kan kommunen i Dyremoses tilfælde uden videre tilsidesætte den regel, nedlægge en parcelhusgrund, gå glip af skatteindtægter og give tilladelse til privat park?

Lyngby-Taarbæk holder i andre sammenhænge fast ved sine regler, og det i en grad, så nogle beboere end ikke får tilladelse til at genopføre en nedrevet carport.

Er der penge under bordet? Kammerateri? Eller hvad foregår her?

Publiceret 17 November 2018 15:00