Debat: Det ser virkelig sort ud på Sorgenfri Torv

Ole Mathiesen, Høtoften 20. Virum

DEBAT At dømme efter DGOs omtale for fjorten dage siden, ser det nu ud til, at ejerne af Sorgenfri Torv nu stille og roligt er ved at vinde udmattelseskrigen om torvets fremtid. Ikke blot fornemmer man, at politikerne i byplanudvalget langsomt er på vej med en imødekommelse af ejernes byggeplaner, men et debatindlæg forfattet af de to partier, som om nogen burde stå vagt om andre værdier end de kolde økonomiske, trækker mørke skyer op i horisonten.

Når Sigurd Agersnap (SF) og Henrik Bang (EL) bruger et større debatindlæg til at konkludere, at der nok ikke er noget alternativ til at føje ejerne, og når de to politikere bruger det sædvanlige glatte politikersprog, ja, så ser det virkelig sort ud!

Der er masser af andre lokalpolitikere, som hellere end gerne ser massivt, højt byggeri, bl.a. fordi de mener, at det er tegn på fremskridt og dynamik, og der er på samme måde politikere, som går ind for det samme, fordi de alene har en pengemæssig tilgang til projekter fra private bygherrer.

Men man kunne godt ønske sig, at netop SF og EL udviser en mere nuanceret og frem for alt borgervenlig holdning.

Det er sagt før, men slå et smut omkring den tidligere politistation, så vil du hurtigt kunne se, hvad der er i vente på Sorgenfri Nordtorv, hvis kommunen bøjer sig for det massive pres.

Er der så alternativer?

Jeg skal ikke gøre mig synderligt klog på det byggetekniske, men jeg er sikker på, at såvel SF som EL går ind for et stort kommunalt engagement i borgernes trivsel og nærmiljø, så her kunne de to lokalpolitikere virkelige bruge deres visioner og medvirken.

At kommunen ligefrem skulle involvere sig økonomisk, er nok utopi, men historisk set har Lyngby-Taarbæk også sit (store) medansvar.

Det startede, da kommunen lukkede det store afdelingsbibliotek.

Det var en økonomisk beslutning, men som de fleste andre af den slags var der mange afledte konsekvenser, som middelmådige politikere så desværre bare ikke havde øje for. Borgerne mistede et kulturhus, torvet mistede en væsentlig ”spiller”.

Netop her er der spilleplads for politikere med fremtidsvisioner, folk som kan se, at kommunen har et ansvar for aktivt at medvirke i udviklingen. Biblioteket kommer næppe igen, men kommunens borgerservice står overfor store ændringer.

Det ville være en fin gestus (men også sund fornuft, da der bor mange tusinde borgere i området), hvis man oprettede en afdeling af borgerservice på Sorgenfri Torv.

Lige nu er der to-tre egnede lejemål på Sydtorvet, men skal der virkelig bygges på Nordsiden, ville det være fortrinligt, hvis kommunen betingede sig plads til borgerservice der. Indret gerne lokalet med en kaffemaskine og tre cafeborde, og vupti, så har vi et mini kulturhus.

Og PS! Husk lige (politigrunden!) at nybyggeri i Sorgenfri ikke skal gå helt ud til fortovskanten, og ikke skal være højt og massivt.

Publiceret 16 November 2018 15:00

SENESTE TV