Debat: SF's stråmand om aktier er forhåbentlig en svipser

Af
Thomas Frederiksen

formand Liberal Alliance Lyngby-Taarbæk

DEBAT SF's Niels Haxthausen (NH) leverer i DGO en stråmand på mig. Her er, hvordan NH udlægger mine ord:

"Forfriskende at se at Thomas Frederiksen fra Liberal Alliance ligesom SF er imod at kommunerne investerer i klimafjendtlige aktier." (DGO 30.10: 15).

Og her er, hvad jeg faktisk skrev: "(…) det var mere rimeligt, om man helt droppede at spekulere i aktier for skattekroner – uanset politisk farvekode." (DGO 16.10: 12).

Jeg og LA siger nej til kommunal aktiespekulation. Modsat siger SF – som det er foreløbigt er fremgået – kun nej til kommunal aktiespekulation, når det gælder de såkaldte "sorte/klimafjendtlige aktier". Det er en ganske tydelig politisk uenighed, og derfor er der ikke optræk til en alliance som NH – på baggrund af den bevidste misforståelse – antyder.

Investeringer i aktier, og andre former for mere eller mindre risikovillig kapital, er i sit udgangspunkt godt. Det flytter så at sige investeringer hen, hvor der er brug for dem, men det er ikke tilfældet, når det gælder skattekroner. Her bør man som kommune på ingen måde være risikovillig per stedfortræder.

Hos LA har vi også argumenteret for, at Lyngby-Taarbæk Kommune, som er i besiddelse af Danmarks 8. mest velpolstrede kommunekasse, sikre, at pengene kommer borgerne til gode, og vi har rost, at der er gjort anstalter hertil i budgettet, men penge indsat på en bankkonto kan altså ikke sidestilles med investeringer, sådan som NH gør det i benævnte artikel. Alle, der er i besiddelse af en helt almindelig lønmodtagerkonto, vil kunne bevidne dette.

Slutteligt en opfordring til, at SF finder tilbage til det vanligt høje debatniveau, som ellers kendetegner partiet lokalt. Hvor vi kan være politisk uenig, men ikke bevidst misfortolker modpartens ord på det groveste, som tilfældet er her. Jeg antager, at dette var en enlig svipser.

Publiceret 14 November 2018 08:00