Debat: Borgerne skal bestemme fremtidens Sorgenfri Torv

Af
Claus Bøgh Svenningsen

folketingskandiat (NB)

DEBAT Kodeordet, der bør gælde for den nye helhedsplan for Sorgenfri, er borgerindragelse, borgerindragelse, borgerindragelse. Borgerindragelse vil sikre den rette, bedste og ønskede udvikling af kommunen, borgerne skal være med hele vejen.

Der bør ikke drages forhastede beslutninger omkring Nord- og Sydtorvet, som trækkes ned over hovederne på borgerne. Borgernes ønsker skal vægtes højst, hver gang vi byudvikler i Lyngby-Taarbæk. Borgerne skal ikke risikerer at stå tilbage som statister, mens deres lokalområde udvikles i en uønsket retning.

Helt generelt oplever vi afstanden mellem kommune og borger er for stor, og vi ønsker, at beslutningerne bliver taget meget tættere på borgerne. Helt konkret forslår vi, at der bliver indført lokalefolkeafstemninger ved indsamling af underskrifter svarende til en plads i byrådet.

Folkeafstemninger vil hjælpe til at undgå ærgerlige projekter som letbanen eller andre bekostelige prestigeprojekter, som kan komme i fremtiden, og borgerne vil få endnu mere indflydelse på udviklingen af deres lokalområde. Borgerne skal bestemme mere, og politikerne skal bestemme mindre.

Publiceret 07 November 2018 15:00

SENESTE TV