Debat: Sorte Aktier - eller en Blå-Rød, Grøn Alliance?

Niels Haxthausen (SF), Kongevejen 92, Kgs. Lyngby

DEBAT Forfriskende at se at Thomas Frederiksen fra Liberal Alliance ligesom SF er imod at kommunerne investerer i klimafjendtlige aktier. Er der en mulig grøn-rød-blå alliance på vej? Thomas Frederiksen kvitterer for at Sigurd Agersnap har sat kommunal investeringspolitik på dagsordenen.

Aktieinvesteringer er politiske - uanset om man investerer i kul, våben, biler, medicin,økologi eller i en konto i Danske Bank . At tro at man er neutral fordi man "passer på pengene" er en illusion.

Men som Thomas skriver: "man skal ikke spekulere for andres penge, med mindre de selv har bedt om det". Det bør vel iogså gælde når de "står" i banken. Så Liberal Alliance støtter adskillelse af almindelig bankvirksomhed fra spekulation mm. ?

Det er kun rimeligt at kommunen ikke sætter penge i noget som et stigende flertal af befolkningen er bekymret for eller direkte modstandere af. Så lad os få det på dagsordenen.

Som skatteyder er jeg glad for kommunens økonomiske politik– hellere spare op og investere i fremtiden end at klatte pengene væk i populistiske skattelettelser. Det seneste budgetforlig i Lyngby Taarbæk bekræftede den politik - på bl.a. SF's opfordring. Lad os fastholde (og om muligt forbedre) den kommunale service - om fornødent på tværs af udgiftsloftet (det må man nemlig godt, man risikerer bare en "skat" af overskridelsen til staten - finansieret af ovenfor omtalte formue).

Jeg syntes vi skulle skifte de "sorte" investeringer ud med investeringer i vores fælles velfærd - "ro på" i ældrepleje, bedre uddannelse af unge, integration, kommunal infrastruktur og ikke mindst miljø og klimainvesteringer - i det omfang det omtalte mådehold tillader det. På den måde investerer vi i en sundere og fremtidssikret kommune - også økonomisk Det er bedre end penge på kistebunden eller i banklen - for slet ikke at snakke om sorte aktier.

Publiceret 04 November 2018 18:00

SENESTE TV