Debat: Nu styrker vi det lokale politi

Af
Merete Scheelsbeck

MF (K)

Det lokale, borgernære politi har været under pres de seneste år. Det er ingen hemmelighed at grænsekontrol og terrorbevogtning har taget hårdt på politiets ressourcer. Som konsekvens er politiet kommet for langt væk fra borgerne. Mistet nærheden. Det et yt udspil nu om på, med justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen.

Udspillet hedder ”Nærhed og Tryghed” og består af 14 initiativer, der skal sikre et stærkere og mere synligt lokalpoliti. Det centrale er, at det tryghedsskabende og borgernære politiarbejde opprioriteres markant.

Helt konkret sikrer udspillet, at alle politikredse fremover får dedikerede politibetjente, der skal være synlige og skabe nærhed og tryghed i lokalsamfundet. Der tilføres 150 betjente til de 250, der allerede i dag arbejder med det lokale politiarbejde. Det vil kunne mærkes – også i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

For at skabe tryghed skal politiet være der, hvor borgerne er. Derfor skal alle politikredse anskaffe en mobilpolitistation, der kan komme ud i alle de mindre bysamfund, hvor der ikke er en fast politistation. Derudover får borgerne mulighed for at bestille en betjent, hvis man føler sig utryg og eksempelvis har brug for vejledning om indbrudssikring. Både Rudersdal og Lyngby-Taarbæk har været plaget af indbrud, og der vil en sådan betjent kunne skabe den ekstra tryghed, alle danskere skal føle.

Alle har krav på et nærværende og serviceorienteret politi, der står klar til at hjælpe den enkelte borger. Med dette udspil sætter vi borgeren i centrum. Vi gør det klart, at det borgernære og tryghedsskabende politiarbejde er en af de vigtigste opgaver, politiet har. Det skal nemlig være trygt at bo i Danmark. Uanset hvor i landet man bor.

Publiceret 19 October 2018 15:00

SENESTE TV