Debat: Brug fejl til læring og ikke til personlig mudderkastning

Ole Holtz-NielsenNæstformand i Venstre i Lyngby-Taarbæk

Vi kan alle begå fejl, både personlig og samlet i organisationer og virksomheder. Naturligvis begår den kommunale administration også fejl, som kan skyldes flere ting. I den aktuelle sag omkring snerydning m.m. på de private fællesveje, er lovgivningen ikke blevet grundig nok undersøgt, fejlfortolket eller af en anden grund ikke fulgt. Det er naturligvis beklagelig og sætter mange borgere i et dilemma.

Dette problem løses imidlertid ikke af at et konservativt medlem af KMB kaster sig ud i en personlig mudderkastning, som der nu desværre sker i debatten i DGO. Det er næppe en enkelt folkevalgt, som har sat kommunen i gang med de servicetilbud på de private fællesveje, og ingen enkelt person kan bebrejdes fejlen.

Vi skal naturligvis finde en løsning for de mange berørte borgere det er det Venstre har arbejdet målrettet for. Det kan blive en opkvalificering af vejene eller blot nogle af dem. Måske vi kan kopiere de løsninger, som benyttes i andre kommuner eller se på andre muligheder i vejlovgivningen. Kan være at den løsning, der anvendes i Furesøkvarteret også kan benyttes af nogle veje. Der er måske flere muligheder og vi behøver ikke nødvendigvis finde en løsning for alle.

Vi skal også undersøge hvor det gik galt for at undgå en lignende fejl sker igen. Her vil der måske fremkomme nogle navne på beslutningstagere, som har været indblandet. Det er imidlertid ikke det primære formål men en del af vejen til, at afdække hvordan fejlen opstod. Vi bliver kun bedre ved at være åbne om fejl og ved at være villig til at afdække årsager til problemer.

Publiceret 10 October 2018 18:45