"Helt galt er fotografiet, hvor SPS poserer foran byggeriet på politigrunden i Sorgenfri. Nu har SPS næppe selv fundet på billedteksten (eller har han?), men at kalde byggeriet ”markant”, er en stærk gang skønmaling. Jeg kan forsikre SPS om, at han vil få svært ved at finde en eneste borger i Sorgenfri bydel, som vil betegne bygningerne som andet end grimme, alt for dominerende og ja, sagt direkte: En øjenbæ," skriver Ole Mathiesen. Foto: Lars Schmidt

Debat: Er stort altid lig godt?

Af Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

Som en anden Niels Holgersen har Socialdemokratiets Simon Pihl Sørensen været på rundrejse i riget.

Ikke på ryggen af en gås, men i selskab med DGOs redaktør.

Resultatet er en artikel og billedserie over to sider i DGO d.31.juli. Billeder, og ikke mindst overskriften – ”der kommer mange flere byggekraner til byen” – udstiller med al ønskelig tydelighed ambitionsniveauet i kommunalbestyrelsen.

Selvfølgelig skal kommunen udvikles og fornys, selvfølgelig skal der være ungdoms- og kollegieboliger og naturligvis skal der være udviklingsmuligheder for næringslivet. Men at sætte lighedstegn mellem byggekraner og mastodontbyggerier og så dynamik, udvikling og borgertrivsel, det er for ringe, ja for uambitiøst.

Tilmed gøres der opmærksom på, at dette nærmest er modsætningen til kommunens gængse konservatisme.

Men undskyld, selv om jeg personligt er så lidt konservativ, som man kan forestille sig, så er det altså ikke retvisende at betegne konservatisme som total stilstand.

At tage ”æren” for en udvikling, hvor den grønne kommune bebygges voldsomt, er vel ikke et bestemt parti forundt. Her kunne det modsætningsvis være sympatisk, hvis et eller flere partier engagerede sig i borgervenlige udviklingsprojekter. Som eksempler på det, kunne man nævne en renovering af hele strækningen fra Rustenborgvejs start til Havnehytten eller den stærkt benyttede Kirkesti fra Virum til Sorgenfri. At bryste sig af et ”byggeboom”, er derimod at pynte sig med lånte fjer, og ganske nemt og ”gartis”.

Helt galt er fotografiet, hvor SPS poserer foran byggeriet på politigrunden i Sorgenfri. Nu har SPS næppe selv fundet på billedteksten (eller har han?), men at kalde byggeriet ”markant”, er en stærk gang skønmaling. Jeg kan forsikre SPS om, at han vil få svært ved at finde en eneste borger i Sorgenfri bydel, som vil betegne bygningerne som andet end grimme, alt for dominerende og ja, sagt direkte: En øjenbæ!

Hvis det er den slags Socialdemokratiet står for, så vil jeg mene, at partiet er helt ude af trit med vælgerne. Men var det ikke også det, som kommunalvalget sidste år viste?

Publiceret 11 August 2018 15:00

SENESTE TV