Debat: En særlig plads i helvede til dem, der har sørget for endnu et lyskryds

Af
Simon Riedel,

Strandvejen 709A,

Klampenborg

debat Jeg håber, der er reserveret en plads i helvede til dem, der nu har sørget for endnu et lyskryds i Lyngby, for det kryds ville give karakteren “dumpet med -2” i en eksamen for trafikingeniører.

Det drejer sig om krydset, der fører mod Hvidegårdsparken fra Klampenborgvej, et område, hvor der måske er 100 bilister. Onsdag aften kl. 22.30 var der mindst 300 meters kø, fordi alle jo skulle holde for rødt. Det er op mod 10 minutters kørsel i tomgang og det må jo være i strid med almindelig fornuft i forhold til benzinforbrug.

Kun en lille håndfuld bilister kan komme over for hvert skift, for det næste lyskryds ligger jo lige efter. Jeg har kørt gennem krydset 20 gange og har endnu ikke set nogen bilister køre ud fra Hvidegårdsparken. Har kommunens folk mon nogensinde hørt om, at man kan få lyskryds, der har en føler i vejen, der kun skifter, når det er nødvendigt?

Og så findes hajtænderne og ubetinget vigepligt også. Det plejer at virke bedre.

Kommunalbestyrelsen skriver en løgn så tyk, at den må være ulovlig. I et notat skrives det, at Kommunalbestyrelsen ar besluttet at “forbedre de trafikale forhold i området”. Og hvad de har gjort er at forværre de trafikale forhold.

For 999 ud af 1000 bilister skal nu til at spilde fem minutter hver dag på at vente. Det bliver til 30,4 timer om året. Regn selv efter.

Man bør stille samme krav offentlige som til private virksomheder hvad angår løgn og anprisninger.

Og hvad er det egentlig, vi borgere har gjort jer politikere i kommunalbestyrelsen? Er vi bare i vejen og til besvær?

Mit spørgsmål til den ansvarlige for dette: Kan det tænkes, man ændrer krydset med en føler i vejen, så det kun skifter, når der er trafik fra de to sideveje? Og hvorfor er der egentlig ikke også grønt mod højre for dem der skal nordpå af Helsingørmotorvejen?

Publiceret 09 August 2018 14:00