Debat: Opråb til kommunalbestyrelsen – Lyngby-Taarbæk skal ikke være det nye Nørrebro

Af
Claus Bøgh Svenningsen

folketingskandidat Lyngby-Taarbæk Kommune (NB)

Anette Skafte

formand og folketingskandidat Lyngby-Taarbæk Kommune (DF)

DEBAT Lyngby Hovedgade har igennem flere år været præget af utryghed på grund af åbenlys hashhandel og truende adfærd fra indvandrerbandernes medlemmer.

En frisørsalon i den nordlige ende af Lyngby Hovedgade har tiltrukket et klientel, som blandt andet har solgt hash og narko til børn helt ned til 10-12 års alderen.

Andre steder i kommunen har vi flere gange været vidende til skudopgør mellem bandegrupperinger. Bare i juli måned har der i beboelsesområder været to skudepisoder ved DTU og Lundtoftevej ved højlys dag, som kunne have ramt uskyldige borgere, ligesom vi var vidne til ved Magasin tilbage i november 2016.

Dette er med til, at både forretningsdrivende og borgere er utrygge og frustrerede. Når der skal låses af om aftenen, må butiksindehavere bede enten kunder eller ansatte om at blive, imens der aflåses. En uholdbar situation, som gør, at flere overvejer lukning af deres forretning, da deres eksistensgrundlag er truet.

Det er vores oplevelse, at både politi og kommunalbestyrelsen undervurderer den trussel, som indvandrerbanderne reelt udgør for vores kommune og vores samfund. Vi har ikke set meget til politiet, og hurtigt efter kommunalvalget har de valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer sluppet fokus på dette eskalerende, utryghedsskabende problem.

Indvandrerbanderne skal ikke have et sekunds arbejdsro til at bedrive narkokriminalitet og øge utrygheden i vores kommune.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige henstiller til en øjeblikkelig styrkelse af indsatsen mod indvandrerbanderne, og vi forslår, at kommunalbestyrelsen sætter det på som fast punkt til hvert kommunalbestyrelsesmøde. Frisørvirksomheden på Hovedgaden må kunne kræves lukket grundet kriminel aktivitet og af hensyn til den offentlige orden.

Vi betragter det som ret og rimeligt, at borgerne løbende bliver opdateret af kommunalbestyrelsen i forhold til deres egne og politiets aktuelle tiltag for at komme problemet til livs.

Problemerne bliver ikke løst, hvis man ikke taler om det og lader som om, at de ikke eksisterer. Politikerne i Lyngby-Taarbæk Kommune har været påfaldende tavse i forhold til dette alvorlige problem, som kun vokser sig større med tiden. Vi mangler handling, og det skal iværksættes nu. Lyngby-Taarbæk Kommune skal ikke være det nye Nørrebro.

Publiceret 08 August 2018 14:00