Debat: Hver fjerde kvindelig flygtning i arbejde er ikke godt nok

Der er startet en god og meget relevant debat i Det Grønne Område, nemlig at flere kvindelige flygtninge skal i arbejde i stedet for de beskedne 25 procent, som har et såkaldt arbejde.

Dette lave tal er ikke tilfredsstillende, og det er klart, at der altid vil være undskyldninger for, hvorfor det er sådan såsom sprog og kultur.

Hos Konservative mener vi, at en vellykket integration bedst opnås ved, at det personlige ansvar, såsom at have egen indtægt og ikke være på overførselsindkomst, bliver aktiveret ved et få et arbejde og dermed hurtigt lære at tage ansvar for sig selv i stedet for for at vænne sig til at "formyndersamfundet" konstant træder til.

Vi har et stort ønske om, at integrationen skal lykkes hurtigt og dermed få de kvindelige flygtninge i arbejde både af hensyn til dem selv og for at undgå etablering af parallelsamfund, og derfor skal dette måltal følges tæt af både kommunens forvaltning, men også af os som kommunalpolitikere, og vi vil derfor ikke stille os tilfreds med, at kun cirka 25 procent af de kvindelige flygtninge er i arbejde og vi er klar til at understøtte forvaltningens indsats med nye værktøjer.

Publiceret 09 July 2018 16:00

SENESTE TV