Hjemmehjælp - tak!

Debat Jeg bliver simpelthen nødt til at råbe vagt i gevær overfor Lyngby-Taarbæks manglende indsats på hjemmehjælpsområdet. Det er rystende at se på, at en ældre mand som jeg kender, (han er 86 år) er ved at gro til i skidt, fordi kommunen tilsyneladende ikke magter opgaven med at tage hånd om problemet - eller bare nedprioriterer det!

Manden som jeg omtaler blev efter en indlæggelse indstillet (visiteret) til at modtage hjemmehjælp. Det var åbenbart kun en overgang, hvor der kom én hver anden eller tredje uge en halv time og gjorde (nåede) absolut ingenting. Nogen gange udeblev besøget! Han har ikke fået besked om, at - eller hvornår, det ville stoppe, og hele sagen er grotesk! Jeg er så bitter over den dårlige behandling han har fået. Det gør ondt at se forfaldet. Han har ikke blot brug for mere og permanent hjemmehjælp - men også en grundig hovedrengøring. Jeg yder ham selv den hjælp jeg formår ind imellem, blandt andet med vasketøjet, men det er langt fra nok!

Der skal goodwill og handling til fra kommunens side - og det haster! Jeg foreslår, at der kommer en “vildig person” hjem til ham og gennemgår både lejligheden og hans behov med ham selv, så han kan få den tiltrængte hjælp. Sådan kan man ikke behandle vore ældre medborgere i dagens Danmark. Lyngby-Taarbæk kommune hører efter sigende til en af de “rigeste”, hvis dette er tilfældet løber de desværre fra ansvaret, og det er jo forstemmende i sig selv.

Hvis vi ikke var tvunget til den urimeligt høje udligning til andre “ mindre velstillede kommuner” ( hmm!), og ikke havde så høje udgifter til “integration”, kunne der måske blive råd til at give vore ældre og gamle en værdig alderdom!

Men det handler ikke kun om økonomi - men i høj grad også om prioritet og velvilje! Jeg håber, kommunen kommer op på mærkerne - og det meget snart! Jeg vil ikke her give navnet på den omhandlende person, men jeg kan kontaktes - og formidle navn og adresse videre. Ps. Kommunen har min mailadr. og mit mobilnummer!

Publiceret 05 July 2018 21:30

SENESTE TV