Er Lyngby blevet det nye Nørrebro? - Det skal der sættes en stopper for nu!

Debat Lyngby-Hovedgades nordlige ende har igennem et par år været præget af utryghed på grund af åbenlys hashhandel og truende Satudarah bandemedlemmer i og omkring en frisør salon, med nogle ejere som ikke magter eller ej ønsker at styre sine venner eller kundeklientel.

Vi var flere politikere, som under valgkampen havde stort fokus på problemet. Nogle ønskede at få videoovervågning, andre mente ikke man kunne eller skulle gøre mere end man allerede havde gjort. Man sendte dog en appel til justitsministeren om mere politi.

Vi har ikke set mere til politiet, og ret hurtigt slap de valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer deres fokus på sagen igen, og utrygheden fortsatte.

Jeg har set en del af det bevismateriale som blev forelagt ved retssagen sidste år, da Frisørerne i Lyngby blev sat ud af lejemålet i oktober, og det der bekymre mig mest var en billedserie fra september 2017 af to drenge på højst 12 år, som ad to omgange gik ind i Frisør salonen, og anden gang kom de ud med to joints som de tændte og begyndte at ryge på. Hvad i alverden sker der!

For det første så må ejeren af frisør salonen og hans bror synes, det er okay, at der bliver solgt hash til små drenge i hans forretning, for det andet undrer det mig, hvordan mindreårige børn kan vide at der bliver solgt hash hos en frisør i Lyngby Hovedgade….. Det må være forfærdeligt for forældrene, når de finder ud af at deres små drenge er blevet afhængige af hash og omgås kriminelle bandemedlemmer.

Og det er da alt andet lige et stort nederlag for kommunens strategi om mere forebyggelse på kriminalitet- og misbrugs området.

Lyngby er en af Nordsjællands bedste handelsbyer, vi har masser af kunder fra nær og fjern. Men hvorfor er trygheden og sikkerheden ikke vigtig for de forretningsdrivende og de handlende udenfor Lyngby Storcenter og Magasin?

Dansk Folkeparti fik efter lang tids pres på regeringen afsat tre millioner i 2018, to millioner kroner i henholdsvis 2019 og 2020 og en million kroner årligt fra 2021 i Finansloven til en øget videoovervågning på offentlige områder, hvor der er behov for en særlig tryghedsskabende indsats. Det er en pulje, som afsættes til politiet til indkøb og efterfølgende drift og vedligehold af kameraer.

Det er mig helt uforståelig, at der fra de siddende kommunalbestyrelsesmedlemmers side ikke er nogen der har presset mere på overfor politiet, for at få del i de midler der er afsat i finansloven til øget overvågning.

Kommunernes Landsforening har forespurgt alle 98 kommuner, og kun 26 kommuner har ytret ønske om mere overvågning. Hvad svarede Lyngby-Taarbæk kommune til det spørgsmål?

Så hvis Lyngby-Taarbæk kommune ikke allerede har ansøgt politiet om videoovervågning i Lyngby Hovedgade, så vil jeg mene det er på høje tid at få presset på, så vi på den måde kan få trygheden tilbage i vores ellers så pæne hovedgade.

Publiceret 02 July 2018 18:00

SENESTE TV