Letbanen er en hadegave, vi selv betaler for

Jeg ved godt, det er ved at være træls at høre om Letbanen. I hvert fald her i DGO. Men de folkevalgte insisterer på, at vi skal have den, - de forventer vist ligefrem, vi skal blive gladere mennesker, fordi de vil ’give’ os den. Der er gaver, man meget hurtigt kan få nok af - de hedder ’hadegaver’. At vi så selv betaler for skidtet, gør altså ikke sagen bedre.

Eftersom Aarhus har haft den tvivlsomme fornøjelse at være foran på letbaneområdet, er det interessant at følge med i, hvad vi kan forvente os herovre af udgifter, når nu bæstet har blæst sig op til en unaturlig, muligvis direkte naturstridig fremføring, såvel fysisk som psykisk og formentlig også politisk administrativ grotesk størrelse. Så den anden dag på tekst TV, at de, der i Århus har haft med sagen at gøre, modtog en stor bonus efter færdiggørelsen. Ikke så stor som det havde været aftalt, mindre bonus fordi den ikke kom i gang dengang bageren stod klar med kransekagen.

I den forbindelse har jeg endnu ikke hørt noget om, at de, der skal presse banen ned i Lyngby, forventer at få udbetalt en bonus. Det må være en af de udgifter, "vi ikke taler om", fordi man kan få røde knopper over at tænke på. For pengene skal jo hentes hos os skatteydere, mon ikke? Jeg troede ellers, man var blevet klogere på det felt - befolkningen (læs dem der betaler) kan ikke lide den form for aflønning - med undtagelse af de, der modtager bonusserne. Men det er formentlig aftaler, der er aftalt i forrige årtusinde. Jeg er sikker på, vi er mange der gerne vil vide hvad vi har i vente i den forbindelse, så frem med tallene.

Jeg har talt med en del mennesker om letbanen i Lyngby. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der går ind for den - det er muligvis min egen skyld, hvad ved jeg? En sagde den anden dag, at hun havde forventet stop for al letbanesnak efter de to Detektor-programmer, DRvar så venlige at sende. Tja, inkompetence på højt plan - jeg tænker på den udsendelse, hvor borgmesteren fra Gladsaxe havde tænkt positive tanker om en letbane "det ville da være godt" ikke sandt?

Rygterne rygtes ugen igennem - den ene dag, at der i Lyngby bliver så få letbaneholdepladser, at der bliver behov for busser, der kører folk til banen, og i dag var den lidt større nyhed, at de busser kan vi glemme alt om, letbanen bliver så dyr, at der ikke bliver råd til busser.

Jeg kan huske, jeg så den unge Agersnap skrive i DGO om, at der skal være råd til børnene - samt - at han er helt med på at stå på mål for Letbanen. Lyder det ikke som et af disse unge mennesker, der bruger hele lønnen de første fem dage i måneden, og derefter lever på mors og fars regning?

Publiceret 21 June 2018 22:00

SENESTE TV