Debat: Prioriteringen kunne have været anderledes

Radikale Kasper Langberg og redaktør Lars Schmidt fortsætter deres diskussion om Det Grønne Område

Kasper Langberg, M-KB (Radikale)

Kære redaktør Lars Schmidt,

Tak for et udførligt svar på mit læserbrev, hvor jeg opfordrer DGO til at blive det sted, hvor borgere, politikere, fagfolk og journalister kan debattere alt dét, som optager borgerne og peger frem mod den kommune, vi ønsker i fremtiden.

Lad os holde os til substansen og undgå personangreb.

Jeg blev selv både glad og stolt over DGO´s store artikel om Templets 25 års jubilæum i efteråret 2017, en artikel, hvor I også formåede at række ud til unge, der overvejer at blive frivillige indenfor musikkens verden. Og jeg har bestemt nydt godt af at kunne komme til orde gennem DGO´s læserbrevs-spalter. Siden 2016 har jeg skrevet mange læserbreve om klima, skoler, flygtninge mm., blot ærgrer det mig, at de vigtige debatter ofte foregår i nogle lidt indforståede læserbreve.

Bæredygtighedsfestivalen i Lyngby 2. juni blev grundigt foromtalt i et særligt DGO-tillæg 22. Maj, hvilket var godt. Festivalprogrammet blev suppleret med forbrugerpolitiske interviews med lokale familier. Hvor ville det have været godt, hvis temaet kunne bredes mere ud til også at omhandle energiforsyning, affald mm.

Medio maj omtalte DGO DTU´s nye LIFE science læringscenter. Centret understreger DTU´s kolossale betydning for Lyngby. Imidlertid var det Dyrehavegård-sagen, som fyldte mest i avisen.

Dette er et par eksempler, hvor jeg tænker, at prioriteringen kunne have været anderledes.

Jeg vil fortsat være en ivrig læser af DGO og håber, at I også fremover vil være nysgerrige på at høre, hvordan borgere og politikere oplever jeres avis.

Redaktøren svarer:

Kære Kasper Langberg,

Tak for dit opfølgende og uddybende læserbrev. Det var måske sådan, du skulle være startet.

Jeg vil medgive, at jeg måske var lige hård nok i min reaktion. Jeg undskylder for den personlige del af mit svar. Men min reaktion kom fra et sted, hvor "nok må være nok". Omgås man sandheden i forsøg på at få en pointe igennem, får man en reaktion.

På Det Grønne Område lægger vi os i selen uge efter uge for at præsentere et produkt, som rammer så bredt som muligt. Nogle uger rammer vi bedre end andre. Nogle uger er historierne bedre end andre.

DTU får løbende rigtig meget omtale i avisen. Dyrehavegårdsagen kan ikke måle sig med det. Bortset fra den ene uge, du fremhæver. Dyrehavegårdsagen er vigtig at omtale, fordi den handler om, hvor langt et system - både på politisk- og embedsmandsplan - kan tillade sig at gå over for en borger og en virksomhed. Sagen er relevant for os alle, og derfor ville vi ikke have prioriteret anderledes, hvis vi havde haft mulighed for det.

Jeg er glad for, at du fortsat vil læse DGO, og selvfølgelig skal du også en anden gang være velkommen til at give din mening til kende.

Mvh.

Lars Schmidt, redaktør

Publiceret 14 June 2018 13:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.