Kasper Langberg (R) og Lars Schmidt (DGO).

Kasper Langberg (R) og Lars Schmidt (DGO).

Debat: Prioriteringen kunne have været anderledes

Radikale Kasper Langberg og redaktør Lars Schmidt fortsætter deres diskussion om Det Grønne Område

Kasper Langberg, M-KB (Radikale)

Kære redaktør Lars Schmidt,

Tak for et udførligt svar på mit læserbrev, hvor jeg opfordrer DGO til at blive det sted, hvor borgere, politikere, fagfolk og journalister kan debattere alt dét, som optager borgerne og peger frem mod den kommune, vi ønsker i fremtiden.

Lad os holde os til substansen og undgå personangreb.

Jeg blev selv både glad og stolt over DGO´s store artikel om Templets 25 års jubilæum i efteråret 2017, en artikel, hvor I også formåede at række ud til unge, der overvejer at blive frivillige indenfor musikkens verden. Og jeg har bestemt nydt godt af at kunne komme til orde gennem DGO´s læserbrevs-spalter. Siden 2016 har jeg skrevet mange læserbreve om klima, skoler, flygtninge mm., blot ærgrer det mig, at de vigtige debatter ofte foregår i nogle lidt indforståede læserbreve.

Bæredygtighedsfestivalen i Lyngby 2. juni blev grundigt foromtalt i et særligt DGO-tillæg 22. Maj, hvilket var godt. Festivalprogrammet blev suppleret med forbrugerpolitiske interviews med lokale familier. Hvor ville det have været godt, hvis temaet kunne bredes mere ud til også at omhandle energiforsyning, affald mm.

Medio maj omtalte DGO DTU´s nye LIFE science læringscenter. Centret understreger DTU´s kolossale betydning for Lyngby. Imidlertid var det Dyrehavegård-sagen, som fyldte mest i avisen.

Dette er et par eksempler, hvor jeg tænker, at prioriteringen kunne have været anderledes.

Jeg vil fortsat være en ivrig læser af DGO og håber, at I også fremover vil være nysgerrige på at høre, hvordan borgere og politikere oplever jeres avis.

Redaktøren svarer:

Kære Kasper Langberg,

Tak for dit opfølgende og uddybende læserbrev. Det var måske sådan, du skulle være startet.

Jeg vil medgive, at jeg måske var lige hård nok i min reaktion. Jeg undskylder for den personlige del af mit svar. Men min reaktion kom fra et sted, hvor "nok må være nok". Omgås man sandheden i forsøg på at få en pointe igennem, får man en reaktion.

På Det Grønne Område lægger vi os i selen uge efter uge for at præsentere et produkt, som rammer så bredt som muligt. Nogle uger rammer vi bedre end andre. Nogle uger er historierne bedre end andre.

DTU får løbende rigtig meget omtale i avisen. Dyrehavegårdsagen kan ikke måle sig med det. Bortset fra den ene uge, du fremhæver. Dyrehavegårdsagen er vigtig at omtale, fordi den handler om, hvor langt et system - både på politisk- og embedsmandsplan - kan tillade sig at gå over for en borger og en virksomhed. Sagen er relevant for os alle, og derfor ville vi ikke have prioriteret anderledes, hvis vi havde haft mulighed for det.

Jeg er glad for, at du fortsat vil læse DGO, og selvfølgelig skal du også en anden gang være velkommen til at give din mening til kende.

Mvh.

Lars Schmidt, redaktør

Publiceret 14 June 2018 13:45

SENESTE TV