Debat:

Lad os få at vide, hvad der gik galt

Ib Steen Olsen, Syrenvænget 29, Virum

Alle kan nu ved selvsyn se resultatet af de manglende politiske visioner om nyt byggeri ved Sorgenfri Station på ”politigrunden”. Et usædvanligt højt og massivt byggeri.

Sammenlignet med andre nye bebyggelser i Danmark er der ingen udvikling i forhold til 60'ernes byggerier.

Tilbage står muligheden for at få en større indsigt i de beslutninger, der førte frem til byggeriet. Der er en række områder, der fortjener at blive belyst. Så det bliver muligt at undgå fremtidige tilsvarende byggerier.

Borgmesteren er i et interview i Det Grønne Område 22. maj inde på, at det er tid til eftertanke. Og tiden kunne udnyttes til at få evalueret planlægningen af byggeriet på politigrunden.

Nogle af de spørgsmål, der melder sig er: Hvilke synspunkter fremlagde kommunen i forbindelse med det såkaldte parallelopdrag, der startede planlægningen, og i workshops med bygherren? Blev der fulgt op på dem?

Andre er: Hvordan kan det være, at de fire forslag indeholdt stort set samme etageareal? Hvilken arkitekt lægger navn til det endelige byggeri? Hvad er sammenhængen mellem en påstået dialog og over 300 indsigelser mod byggeriet, som alle blev affejet?

Vi kunne have fået et nyt byggeri beskrevet med ordene: ”der er arbejdet med variation og nedskalering af byggeriet for at sikre tilknytningen til det eksisterende og samtidig skabe oplevelsen af en ny grøn bydel ”. Det blev så i Helsinge, de kunne nyde godt af en fremsynet kommunalbestyrelse. Beskrivelsen er fra Licitationen, 30.maj

Det er ord, der også kunne have været aktuelle, ikke mindst i relation til det grønne, tæt lave og meget anerkendte byggeri på Virumgårds jord. Men kommunalbestyrelsen var blot interesseret i at få fyldt så meget byggeri ind på grunden som muligt.

Det vil nok være bedst for alle, hvis der kunne findes en neutral person til objektivt at belyse forløbet. Hvad siger borgmesteren?

Publiceret 11 June 2018 08:00

SENESTE TV