Debat:

Låneformynderi af værste skuffe

Karsten Svensson, Holmevej 22, Virum

Først nu går det op for mig, at boligforliget tvinger mig til at låne kommunens penge til delvis betaling af grundskatten.

Kommunen har lige sendt besked om, at årets stigning på 4.600 kr helt automatisk konverteres til en personlig gæld uden tinglysning. Tvangslånene gælder for 18, 19 og 20. Såfremt stigningerne i grundskatterne fortsætter med samme tempo, vil tvangsgælden være på små 30.000 kr i 2020.

Ordningen er formynderi af værste skuffe.

Måske forsøger man at camouflere det sande skattetryk. Måske vil man sløre, at husejerne bliver voldsomt overbeskattede sammenlignet med ejere af lejligheder. Reelt er der jo tale om særskat på græsplæner.

Måske de nye ejendomsvurderinger vil rette noget op på skævhederne, for jord under ejendomskomplekser har været voldsomt undervurderet og dermed latterligt billigt i grundskat i forhold til et hus med grund.

Ejendomsskatternes struktur er en politisk beslutning, som man kan mene om, hvad man vil.

Men politikerne skal være resultatet bekendt og opkræve skatterne, så borgerne nu og her kan mærke på privatøkonomien, hvad der er besluttet.

At tvinge folk til at tage kommunale lån for at kunne betale stigende skatter er et demagogisk kneb.

Det mærkelige er, at tvangen kun gælder frem til 2020. Derefter bliver det valgfrit, om man vil låne eller ej.

Man kan altså godt administrere valgfrihed, hvis man vil.

Men man vil altså hellere liste borgerne op i et kommunalt gældsregister. Det er virkelig skrap kost.

Publiceret 11 June 2018 15:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.