Debat:

Sådan vil parkeringsforholdene blive på Sorgenfri Torv

Lars Mathiesen, bestyrelsesformand, Sorgenfri Torv

Svar på debatindlæg om parkering og Nordtorvet:

Til et spørgsmål fra Ole Krogh om fremtidige parkeringsforhold på Sorgenfri Torv kan jeg oplyse, at der vil blive bygget en parkeringskælder under Nordtorvet med plads til ca. 135 biler, hvis projektet realiseres.

På Sydtorvet vil parkeringsforholdene også blive forbedret i forhold til i dag, bl.a. ved at øge antallet af p-pladser med en forbedret opstribning af p-pladsen samt etablering af handicappladser.

P-pladserne vil være forbeholdt beboere, handlende og ansatte i butikkerne, og P-pladserne vil naturligvis leve op til kommunens gældende normkrav hertil. Via-Trafik, der er Danmarks førende trafikrådgiver, mener, at projektforslaget vil resultere i tilstrækkelige og velordnede parkeringsforhold samt en forbedret trafikafvikling omkring Sorgenfri Torv.

Irma anser også Nordtorvet for at være forældet.

Rasmus Kristian Wiuff mener, at ”Nordtorvet er charmerende men slidt, og at det med en renovering kan blive en miniudgave af Torvehallerne”. Med al mulig respekt for, at du finder Nordtorvet charmerende, så er det ikke muligt at investere sig ud af de problemer, som butikstorvet og lejerne slås med i dag.

Vi ejere har analyseret mulighederne for Nordtorvet grundigt.

Konklusionen er, at bygningerne og området ikke kan ombygges, så forholdene lever op til kundernes krav til nutidens dagligvarehandel.

Irma har sat hovedet på sømmet ved i marts at melde følgende ud om Nordtorvet:

”Centret er forældet, kundestrømmen er for lille, Irmas lokaler er for små og upraktiske. Der er dårlige parkeringsforhold. Over tid vil Irma flytte fra Nordtorvet”.

Dét er kendsgerningerne for Nordtorvet, hvor 46 % af butiksarealerne er kælderarealer, som ikke i dag bruges af detailhandelsbutikker.

Hvis Irma skal overleve i konkurrencen, skal de have ca. 1.000 m2 i et plan med velordnede parkeringsforhold.

Disse rammer vil aldrig kunne skabes på Nordtorvet.

Når Irma flytter, så vil de andre butikker også lukke eller flytte.

Jeg opfordrer til, at man lytter til butiksejerne. De kender til forholdene og kan bekræfte, at Nordtorvet hører fortiden til som butikstorv.

På lige fod med en masse andre butikstorve i Danmark, der forsvinder i disse år af samme årsager som problemerne på Nordtorvet for at gøre plads til nødvendig byudvikling.

Publiceret 10 June 2018 08:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.