Hjemsendelse af flygtninge vil give flere penge i kommunekassen

Anette Skafte, folketingskandidat Københavns Omegns Storkreds (DF)

Venstres Mads Fuglede mener, det er bedre at integrere flygtninge og udbetale kommunen en bonus på 25.000 kr. for hver flygtning, man får i beskæftigelse, end det er at forberede dem på, at de skal tilbage til hjemlandet.

Men selv om det ser ud til, at Venstre ikke kan få armene ned, fordi der er kommet lidt flygtninge i beskæftigelse, ville det være at foretrække, hvis kommunerne fokuserede lidt mere på at få lavet en hjemsendelses plan for at få udlændinge til frivilligt at vende hjem igen.

Man skal i langt højere grad motivere og informere flygtninge og deres sammenførte familiemedlemmer bedre, om de muligheder de har for at rejse tilbage til hjemlandet, og med et resultattilskud på 25.000 kroner plus den sparede forsørgelse for hver flygtning, der vælger at rejse hjem, kommer det til at veje noget tungere i kommunekassen.

Faktisk kan jeg slet ikke se, hvad man jubler over i Venstre, for godt nok er der kommet 3.600 flere flygtninge i beskæftigelse det sidste år, men ud af 60.000, der er givet opholdstilladelse til, er kun 9.000 flygtninge i beskæftigelse. Det kan man næppe kalde for en succes.

Desuden ser det ud til, at de kvindelige flygtninge ikke ser det som en nødvendighed at komme i arbejde, for det er stadig kun 14 pct. af dem, der er i beskæftigelse.

Den lave beskæftigelsesgrad blandt flygtninge og især kvinderne vil koste de danske skatteydere 17 mia. kr. i offentlig forsørgelse.

Så i stedet for at staten bruge 90 mio. kr. til kommuner for at få nogle flygtninge i beskæftigelse, skulle de hellere bruge pengene på at hjemsende flygtninge og i stedet tilbyde de ledige job til danske ledige.

Publiceret 09 June 2018 15:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.